"Devojci su jedva spasili nos"

NAIDA O HORORU IZ BG SALONA: Radila nam je izmišljen tretman koji spaljuje kožu i hrskavicu, išla je do kosti

Autor Maja Gašić

Skandal trese Srbiju, devojkama u jednom beogradskom salonu u potpunosti uništena lica.

Izvor: Instagram/Screenshot/naidanaki

Jedan beogradski salon našao se na meti kritika nezadovoljnih mušterija koje su na društvenim mrežama objavile jezive fotografije uništene kože, teških opekotina lica nakon tretmana.

Uznemirujuće slike devojaka koje su zadobile ozbiljne opekotine i ožiljke užasnule su srpsku javnost, a kako su žrtve kozmetičarke, koja se navodno izdaje za doktorku otkrile, povrede su zadobile tokom nestručno urađenih tremtamana za uklanjanje ožiljaka i podmlađivanje, a najčešće se radilo o tretmanu plazma penom.

O tome da li je ovaj tretman opasna, govorili su stručnjaci, dermatolog dr Aleksandar Adamović i i plastični hirurg dr Milan Colić, kao i dr Brankica Tepavčević, doktorka medicinskih nauka i rekonstruktivne i estetske hirurgije i Jurica Radović, vlasnik sajta za estetsku hirurgiju koji su danas  gostovali na TV Hepi.

"Pre dva, tri meseca uočio sam jedan profil koji nudi neke veoma neobične estetske korekcije, koje su čak i meni koji svakodnevno pratim sve te stvari, bile čudne, video sam noseve koji su potpuno karbonizovani, spaljeni. Još čudnije mi je bilo što ne piše uopšte o kakvoj je intervenciji reč. Ponekad se može desiti da velika trauma daje dobar rezultat ali to isključivo ako se radi u kontrolisanim uslovima i ako to radi stručna osoba. Pokušavao sam da dobijem odgovor sa tog profila, ali nije ga bilo", ispričao je Radović koji kaže da je na sajtu dotičnog salona video da se bavi maderoterapijom, koja nema veze sa medicinom i tretmanima kože lica, što mu je bio znak za alarm da se tu nešto čudno dešava.

"Doktor koji se bavi antiejdžingom mora biti edukovan, striktni su propisi kakvi uslovi moraju biti u ordinacijama", istakla je dr Brankica Tepavčević.

Među ženama koje su podigle buru na mrežama je i Naida Gadžo, nekadašnja učesnica rijaliti programa "Parovi" koja je na svom Instagram profilu objavila slike unakaženog lica i pozvala sve devojke koje su nastradale u salonu da se jave.

Naida se uključila se u živo u program i ispričala svoju priču.

"Našla sam je na Instragamu, na fotografijama je izgledalo sve u redu, zato što su to slike koje se objave nekoliko meseci nakon tretmana. Tu su krastice koje spadnu i koje su sasvim OK. Rezultati su vidni tek dva, tri meseca posle tretmana. Ne razumem se kako tačno to ide, mislim da je to do kože, koža odraguje tako što nastane keloid, pojavi se neravnina, pojavi se nekroza... Kod jedne devojke se to pojavilo, odumiranje tkriva, pa su joj jedva joj nos spasili. Mi to nismo znale dok se nismo oglasile", ispričala je Naida.

"Ta gospođa iz Banjaluke dolazi ovde već godinu dana, i mogu ovako javno da kažem da ona nije prijavljena da radi ovde, ne izdaje fiskalni račun. Nekad kaže jednu cenu, nekad drugu, kako kada. Devojke se redovno žale ali nikada nisu javno izašle sa tim, niko nije imao priliku nekome da se žali. Kad smo krenule sa prijavama, devojke su se prijavile, do sada njih 200, imamo sve i dokumentovano, žrtve su nam slale slike od prvog dana kada im je rađen tretman pa do dana kada su spale kraste i kada su nastale komplikacije", ispričala je i podvukla da je mnogo bolje prošla od drugih žrtava. 

O tome koji tretman je ona radila, Naida kaže:

"Išla sam na tretman da mi laserom skine dve borice oko usana i jdan ožiljak. To zapravo nije laser, već plazma pen, ali ga koristi kao laser. To je tehnika koju je ona izmislila i zove je brazilska. Mislim da je završila za maderotoerapiju, ali koliko smo saznali iz pouzdanih izvora, nikada nije završila za ove tretmane. Ona potpuno spali hrskavicu i ide do kosti", ispričala je i dodala da je nesreća bila što je u salonu srela druge muštetije koje su izgledale sasvim dobro posle tretmana, tako da ništa nije ukazivalo na katastrofu koja je usledila.

"Ona garantuje svojim imenom da posledice ne ostaju ako vodiš brigu o tome. Osetila sam neugodan miris, ali to je normalno, tako je i kada edikm na epilaciju, Pitala sam zašto se oseća, onda je rkla da je to normlno da je to prvi sloj kože. Meni nije radila duboko, zbog čega nemam takve posledice. To je metoda koju je itmislila, ona tvrdi da me je radila lasetom, a ja tvrdim da je to bio plazma pen koji se koristi tako što se koža istačka. I tvrdim da je stavila neki nastavak kako bi mogla dublje da ide", kaže Naida i napominje da se skupljaju dokazi i da sve devojke kojima je unakaženo lice u ovom salonu spremaju tužbu. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi