Šta vi mislite?

VELIKI SKANDAL ZBOG UČENICE U HALJINI?! Dugi rukavi, zakopčana do grla, ali zbog JEDNOG detalja je izbačena sa časa

Autor Nataša Petrović

Vršnjaci joj pružaju podršku!

Izvor: Facebook/Screenshot/Christopher Wilson

Neke stvari poput prekratkih sukanja ili haljina, velikih dekoltea i slično, nisu za školske klupe. Dešava se svuda u svetu da neprimereno obučeni učenici zbog toga budu vraćeni kući iz škole, ali ovaj slučaj odjeknuo je u svetskim medijima, zbog toga što mnogi tvrde da devojčica nije bila neprimereno obučena.

Krenimo iz početka – Karis Vilson (17), devojčica iz Britanske Kolumbije otišla je u školu u crnoj haljini do kolena, na bretele, oivičenoj čipkom, ali je ispod toga nosila belu rolku dugih rukava. Zbog ovakvog izbora odeće, nastavnica ju je poslao kod direktora.

"Rečeno joj je da bi zbog njene odeće nastavniku asistentu moglo da bude neprijatno, a i nastavnici je neprijatno jer njena haljina podseća na spavaćicu", ispričao je devojčicin otac Kris Vilson.

"Zapravo je to vrlo skromna i primerena odeća kada pogledate... Mislim da su inicijalno komentari imali veze sa tim što ima ukrase od čipke".

Izvor: Facebook/Screenshot/Christopher Wilson

Otac smatra da je reakcija škole preterana i dodaje da je sve to uznemirilo njegovu ćerku.

"Došla je iz škole uplakana, slomljena, zbunjena. Devojčica je izbačena sa časa, zato što je zbog njene odeće neperijatno nekome ko je na poziciji moći. Što više mislite o tome, što više to govorite, sve je apsurdnije. To ne bi trebalo da se dešava", rekao je.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

On je, uz dozvolu svoje ćerke, objavio njenu fotografiju upravo u toj odeći na Facebooku, a pored ostalih, i njeni vršnjaci su joj pružili podršku, pišući da su uz nju i da je nepravedno to što joj se desilo.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.