KOJI TRETMANI LICA SU NAJBOLJI I KO SME DA IH RADI: Dr Radosavljević otkriva i šta obavezno treba da uradite pre toga!

Reč stručnjaka - koji kozmetički tretmani lica su dobri i ko sme da vam ih uradi!

Instagram/Screenshot/doktok.rs

Poslednjih dana internetom kruže fotografije devojaka koje tvrde da im je koža unakažena nakon tretmana plazma penom u jednom beogradskom kozmetičkom salonu.

Lekar opšte medicine i specijalizant dermatovenerologije dr Aleksandra Radosavljević je u okviru uključenja uživo na platformi DokTok na Instagramu, otkrila koje tretmane je preporučljivo raditi i ko sme da ih radi.

"Ima 1.001 salon i 1.001 tretman, vama verovatno nije jasno šta vam treba. Toplo mogu da preporučim prvo pregled dermatologa, pa kozmetologa. Kozmetolozi su edukovani da rade tretmane, ali ne treba pre nego što to lekar pogleda. Hemijski piling može da se radi u manje-više bilo kom salonu, sjajna je stvar kada se radi dobro, ublažava ožiljke, akne, hiperpigmentaciju, crvenilo kože...", ispričala je doktorka.

"Mezoterapija – u suštini se tretira mezoderm, srednji sloj kože, kojim se podstiče stvaranje kolagenog elastena. Kada radi stručno lice takođe je fenomenalna".

Dr Radosavljević je istakla i da su tretmani kiseonikom odlični, te da se oni najčešće rade kao deo paketa prilikom kozmetičkih tretmana.

Otkrila je i koji tretman ona lično radi.

"Ultrazvučna špatula ultrazvučnim talasima dubinski čisti slojeve u koži i uklanja sve što vam u koži ne treba. Onda je maksimalno očišćena i sve što se nanese na kožu bolje deluje. Ja radim taj tretman i toplo preporučujem. Uz to se često preporučuje mikrodermoabrazija, tretman mikrokristalima, koji je nekima neprijatan, meni je lično bio vrlo prijatan, kao neko malo golicanje kože".

Pre nego što odlučite da odete na bilo koji tretman, ona upozorava da obavezno odete kod dermatologa.

"Prvo pregled dermatologa, on kaže šta treba da se uradi, a kada odete kod kozmetičara ponesite nalaz dermatologa".

Kao popularan tretman ona je izdvojila i PRP, odnosno tretiranje kože sopstvenom plazmom, ali insistira da to ne sme da radi kozmetičar bez dermatologa.

Kada je reč o limfnoj drenaži, Radosavljević ističe da postoji razlog zašto se radi, ali postoje i kontraindikacije – "ukoliko imate proširene vene ili bilo kakve probleme sa venama niste kandidat za limfnu drenažu, ne treba to olako shvatati".

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.