Stil

ŠTA ZNAČI KADA KRASULA PROCVETA, A ŠTA KADA JOJ OPADA LIŠĆE? Saznajte kako da izbegnete da novac odlazi iz kuće

Autor Maja Gašić

Kako "čitati" sobne biljke po feng šuiju?

Izvor: YouTube/Screenshot/Desert Plants of Avalon

Još od davnina se sobnim biljkama pripisuju raznorazne "magične moći". Za neke se veruje da donose sreću i blagostanje u dom, druge, pak, da stvaraju negativnu atmosferu.

Po feng šuiju, drevnoj kineskoj veštini uređenja životnog prostora po kojoj se upotrebom energije stvara harmoniju između osobe i njenog okruženja, mnoge biljke ima blagotvoran, odnosno negativan uticaj na polje finansija, ljubavi ili pak zdravlja.

Jedna od najznačajnijih kojima se pripisuje uticaj na blagostanje i finansijsku dobit jeste krasula. Zovu je još i "drvo novca", a najdelotvrnija je ako je u domu postavite u blizini ulaznih vrata, sa desne strane.

Krasula cveta tokom zime i sve do proleća, a cvetovi koji je krase su beli i sitni. A šta znači kada procveta, šta vlasnik može da očekuje u tom periodu po feng šuiju?

Kada drvo novca procveta, sasvim logično, znači dobitak. Bilo da je reč o projektu, poslu koji ćete naplatiti, nenadanom nasledstvu ili dobitku u igrama na sreću, cvet krasule znači pare u kući. Još jednu pozitivnu stvar možete da očekujete u doba kada ova biljka procveta - protok dobre energije pomoći će da vam se lakše ostvare planovi i realizuju ideje.

Ali, ako su mesnati listovi krasule počeli da otpadaju, polje finansija je ugroženo - očekuju vas gubici, iznenadni troškovi i novčane kazne.

Kako bi biljka procvetala i da biste izbegli da listovi opadaju i novac odlazi z kuće, povedite računa o održavanju. Nemojte preterivati sa zalivanjem, sipajte dovoljno vode, a onda sačekajte da se zemlja dobro osuši pre sledećeg zalivanja. 

Možete i da joj na svaka tri meseca dajete univerzalno đubrivo za sobne biljke. Za drvo novca je potreban prostor sa dobrim provetravanjem. Pazite da ne bude previše hladno, povremeni padovi temperature ispod 10 stepeni Celzijusa je neće ubiti, međutim, trudite se da to bude minimalna temperatura.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.