Stil

NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA GLEDATE! NIJE FOTOMONTAŽA: Momak sa retkim stanjem je hit na mrežama, šokiraće vas šta radi

Autor Maja Gašić

Može da uradi nešto što nijedno ljudsko biće ne može.

Izvor: tiktok/@coreybennett501/printscreen

Da li ste čuli za kleidalnu displaziju? Reč je o stanju iskrivljenosti ili potpunog nedostatka kostiju, a ima ga Kori Benet.

Mladić iz američke države Indijana rođen je sa ovim izuzetno retkim poremećajem koje se javlja jednom u milion slučajeva. Kod Korija je reč o potpunom izostanku ključnih kostiju, što mu omogućava da radi neverovatne stvari.

Ono što bi neki smatrali nedostatkom, Benet je iskoristio na najpozitivniji način. On je jedan od trenutno najpopularnijih TikTokera, a ono što ga je proslavilo jeste način na koji tapše - ramenima.

Izgleda neverovatno, uverite se i sami!

Mladić je otkrio da je bio zlostavljan veći deo svog života jer je nizak, ima loše zube i veliku glavu.

"Odlučio sam da iskoristim ovaj retki poremećaj u svoju korist jer je zapravo neverovatno šta mogu s telom", ispričao je Benet kome su ogromna podrška osobe koje imaju isto oboljenje. Kako kaže, i dalje se susreće sa užasnim komentarima na mrežama, ali njegov cilj je da podigne svest u javnosti o kleidokranijalnoj displaziji.

"I dalje ima ljudi koji su zli i bezobrazni u komentarima i porukama, ali ja neću da prestanem sa objavama. Želim da podignem nivo svesti o ovom stanju jer znam koliko je teško sa tim odrastati", kaže Kori.

Zbog neverovatnih sposbnosti koje njegovo telo ima, Kori kaže i da ga često izazivaju da uradi nešto što drugi ne mogu, kao naprimer da slomi jaje ramenima... I najčešće rado prihvata.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.