Stil

NAJBOLESNIJE PATIKE KOJE SMO DO SADA VIDELI: Koštaju 865 evra, imaju pentagrame a u vazdušnom đonu KRV!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Možete li da pogodite koja kompanija ih je napravila?

Izvor: MSCHF

Kompanija koja nam je donela najružnije, i najskuplje papuče na svetu, ponovo zadaje udarac modnoj industriji! Ovoga puta, par "Nike" patika izazvao je bes!

Kompanija "MSCHF" napravila je patike "Satan shoes" u saradnji sa reperom po imenu Lil Nas X, a kampanja kojima ih promovišu je zastrašujuća!

Patike koštaju 865 evra za par, a osim dizajna koji je sav u tonovima crvene, sadrže krv zaposlenih u kompaniji?!

Ovaj brend, poznat po "kasapljenju" kultnih komada drugih dizajnera i pravljenju novih nalik Frankenštajnu, ponosno predstavlja nastavak svog bizarnog serijala proizvoda koji se na neki način bave religijom.

Najpre su predstavili "Jesus shoes", patike koje sadrže svetu vodicu, a sada patike "posvećene" nečastivom u vazdušnom đonu sadrže kapljice krvi zaposlenih. U pitanju je dorađeni model "Nike Air Max 97", u crnoj boji, sa pentagramom na pertlama i citatom iz Biblije na strani.

"Naš tim je donirao krv za ove patike, a moram da priznam da nismo koristili pomoć medicinskih profesionalaca, sami smo je prikupili," rekao je Danijel Grinberg, jedan od osnivača ove kompanije, za "Njujork tajms".

Sportski gigant "Nike", čije su patike iskorišćene za ovo modno svetogrđe, oglasio se saopštenjem u kojem je negirao saradnju sa "MSCHF".

"Mi nemamo poslovni odnos ni sa reperom, ni sa tim brendom i nismo učestvovali u dizajnu niti prodaji ovih patika. Ne podržavamo ovaj projekat", saopštila je ta kompanija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi