Stil

FRIZERI SE "KUNU" U OVAJ TRIK ZA BRŽI RAST KOSE: Ne košta ni dinar a čini čuda, isprobajte ga već danas!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ne bi moglo da bude jednostavnije!

Ako želite da vam kosa raste brže, da vlasi budu zdravije, stručnjaci kažu da najpre morate da "zavirite" i proverite kožu glave.

Mnogi od nas je zanemaruju, što je i logično, od kose je i ne vidimo osim ako se pojavi problem kao što je perut. Ali koži glave je potrebna nega inače možemo imati problem s rastom kose.

Upalni proces može se odvijati na koži glave, a da to i ne primećujemo, kaže triholog Šab Reslan.

"Pritisak zbog vezivanja kose, oksidativni stres, dermatitis uzroci su slabijeg rasta kose ili opadanja vlasi. Ali postoji i problem s naslagama proizvoda koje koristimo svakog dana", objašnjava on i nudi jednostavno rešenje koje je pritom besplatno!

"Upalni proces podrazumeva da se oko korena vlasi nakupilo 'sve i svašta'. Ostaci šampona ili balzama, čestice prljavštine i masnoće koju koža luči mogu biti nakupljeni oko korena dlake, i polako će početi da 'guše' koren", navodi on.

Koristite blage šampone, i obavezno posvetite pažnju masiranju vlasišta. Iznenađujuće veliki broj ljudi ovo ne radi kada pere kosu, već samo "pređe" preko kože glave, opere vlasi, ispere šampon i to bude to.

"Kada nanosite šampon, masirajte kožu glave da biste podstakli protok krvi. Masaža glave opušta i od stresa, i podstiče koren dlake. Pojačana cirkulacija ubrzaće dolazak kiseonika i važnih nutrijenata do korena dlake, i time će kosa vremenom postati zdravija i bujnija", objašnjava frizer Miko Branč.

Ne propustite ni trik kojim frizerka sebi "rešava" ispucale krajeve!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi