Dobro zapamtite!

MOBILNI NAJVIŠE ZRAČI AKO GA KORISTITE OVAKO! Lekar otkrio 2 kritična mesta i slušalice koje su NAJOPASNIJE za zdravlje!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Lekar o štetnom zračenju uređaja koje stalno koristimo!

Lekar integrativne medicine dr Slobodan Dunjić objasnio je na Televiziji K1 koje su najveće greške kada je vitamin D u pitanju, a govorio je i o aparatima koje svakodnevno koristimo a opasni su!

Štetno zračenje aparata koje "ne ispuštamo iz ruku" neizostavno je u modernom dobu, ali postoje situacije koje nas stavljaju u još veći rizik. Doktor Dunjić nabrojao je najproblematičnija mesta, kao i položaje u kojima koristimo ove uređaje!

Kada nas mobilni telefon najviše zrači, kako da umanjimo to štetno dejstvo? Da li je bolje koristiti spikerfon ili slušalice nego prisloniti telefon na uho?

"Razdaljina smanjuje zračenje, ako koristite slušalice neka budu one obične, na 'žicu', a ne bluetooth. Telefon najviše zrači prilikom uspostavljanja veze, tamo gde mu je teško da se poveže, u podrumu, liftu, ne koristite nikako telefon", upozorio je on.

Dr Dunjić je rekao i da ne bi trebalo ležati ili sedeti dok koristimo mobilni uređaj.

"Šetajte se dok pričate, ne znate gde je antena, talasi prolaze i ne treba biti na jednom mestu", rekao je on.

Zrači i mikrotalasna rerna, i to do šest metara, rekao je on, a mnogi stanu pa čekaju zvuk da im se hrana podgrejala!

"Utiče to i na hranu, ali generalno ne bi trebalo kuvanje kakvo smo nekada obavljali, sada obavljati veštački, na jako visokoj temperaturi. Kuvajte polako", rekao je on.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.