Izgledaju divno

FARBANJE JAJA KREP PAPIROM: Neverovatno koliko je jednostavno, a rezultati su prelepa šarena jaja! (FOTO)

Autor Nataša Petrović

Ako želite da ove godine uskršnja jaja ofarbate nešto drugačije, evo sjajne ideje!

Izvor: Youtube/Screenshot/The Crafty Blog Stalker

Uskrs se bliži, a ako još niste osmislili kako biste da ofarbate jaja ili biste jednostavno da probate nešto novo, farbanje jaja krep papirom će vas oduševiti.

Jednostavno je, ne treba vam puno stvari, a neće vam oduzeti ni mnogo vremena.

Potrebno vam je:

  • krep papir u bojama koje želite
  • alkoholno sirće
  • bela ili obična jaja, skuvana
  • plastična flaša
  • zaštitne rukavice

Najpre skuvajte jaja, a u međuvremenu, dok se hlade, uzmite plastičnu flašu i odsecite grlić, odnosno gornji deo flaše.

Krep papir isecite na delove, ne treba da budu previše sitni, već dovoljno veliki da u njih uvijete jaje. Pre nego što pređete na farbanje jaja, obavezno stavite zaštitne rukavice jer ćete boju u suprotnom jako teško skinuti sa ruku.

U posudu srednje veličine sipajte sirće, pa u to ubacite krep papir u željenoj boji. Izvadite papir iz sirćeta, stavite ga na dlan, a zatim u njega umotajte jaje i odložite ga u plastičnu flašu koju ste pripremili.

Postupak ponovite sa ostalim jajima i krep papirom, a nakon što uvijete jaje u papir, ređajte ih redom u flašu. Ostavite da stoje oko pola sata, a za to vreme boja će se slivati i mešati, tako da jaja neće biti ravnomerno ofarbana jednom bojom, već šarena.

Polako vadite jaja i prebrišite ih krpom na koju ste prethodno kapnuli malo ulja, kako bi uskršnja jaja zablistala punim sjajem!

Ako želite da jaja budu još šarenija, postoji još jedan način farbanja krep papirom, a podrazumeva da papir isečete na sitnije delove, koje ćete takođe umakati u sirće, a potom ih tako mokre lepiti na skuvano jaje. Ovaj postupak ponavljate stavljajući na jaje komadiće krep papira različitih boja, zatim ostavljate da odstoji pola sata i skidate papir.

(MONDO)