Dobila je trovanje krvi

PLATILA 3.000 EVRA ZA OPERACIJU I JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU: Brana se 3 puta budila na stolu, svi bili umešani u PREVARU

Autor Maja Gašić

Preporuku za lažnog doktora je dobila od jedne manekenke na Instagramu.

Izvor: K1 televizija/ Printscreen

Da li treba da se plašimo kada odemo u salon lepote ili ako radimo estetske zahvate? Danas se sve više javljaju žene koje su prošle kroz pakao prilikom tretmana koji su nestručno vođeni i koji su ih, umesto da ih ulepšaju, unakazili. 

O ovoj temi govorila je Brana Lovrenović iz Švajcarske, još jedna žrtva nestručno urađene estetske operacije, koja je opisala svoje jezivo iskustvo.

"Operisana sam u centru Beograda, tog doktora poznajem već tri godine, čak smo se i privatno družuili, radio mi je neke estetske zahvate, botoks i slično, smanjivanje usana i sve je to delovalo OK", počinje svoju ispovest u jutarnjem programu K1 televizije Brana.

Problem je nastao kada je operisala grudi, liposukciju stomaka i fejslifting. Opsežan zahvat koji se završio katastrofalno. Dotičnog doktora je Brani preporučila jedna manekenka koju je pratila na Instagramu. Preporuku je dobila takođe i od jednog salona koji je pratila na istoj društvenoj mreži.

Kada je videla da su mnoge druge žene prošle sa užasnim posledicama u salonu baš tog doktora, shvatila je šta se radi i odlučila je i da ona opiše svoje iskustvo.

"Mogu majka da mu budem po godinama. On ima 23 godine. Obmanuo je mog supruga i mene da je pravi doktor, da radi sa tetkom ovde u klinici u Švajcarskoj...", objašnjava i da njegove godine nisu bile znak za alarm jer je i za to slagao.

"Bili smo mu muž i ja na 30. rođendanu. Rekao je da ima 10 godina više" objašanjava i opisuje šta je operisala kod ovog nadrilekara. 

"Ugrađivao mi je implante u grudi, vadio masno tkivo iz stomaka i radio fejslifting", kaže i dodaje da je operacija trajala pet sati, kao i da je cela njegova porodica bila tu, njegovi prijatelji, dvojica anesteziologa, tačnije svi su bili umešani u prevaru."

Prvi znak da je operacija krenula po zlu jeste što se Brana budila iz anestezije.

"Tri puta sam se budila iz anestezije tokom operacije. Kada vide da se budim, oni mi samo dodaju. Pola sata posle operacije sam se tresla, nisu mogli da me smire. Konce mi nisu mi izvadili, kaže da nije bilo vreme jer sam putovala. Samo bradavice mi je sekao, ne znam što. Sada imam bolne grudi i stomak, imam neke grudvice, ovde sam završila slučajno u bolnici jer sam dobila trovanje krvi, verovatno je razlog što mi je dao tri ili četiri izuzetno jaka antibiotika tako da sam se bukvalno otrovala. Epilog je da sam saznala da mi uopšte nije stavio implante u grudi, već masno tkivo iz stomaka", objasnila je.

Da li je to normalno da operacija traje toliko dugo i da se pacijent budu iz anestezije, objasnio je dr Branislav Pisčević.

"Nije ništa neobično da operacija traje pet sati, ali svaka je oblast za sebe. Vreme nije bitno. Problem je što on uopšte nije doktor, taj čovek nije normalan. Drugo je što spominjete tranfer masti, to se nikada ne stavlja umesto implanta, masti mogu da se pomere. Gospođa kaže da su se dogovorili nešto drugo. Treće je što se budila, to je moguće ako su mislili da će operacija da traje duže. Sporno je ko je on", kaže dr Pisčević i napominje da je ključni problem način na koji se danas reklamiraju saloni i ordinacije.

"Ne može niko prebaciti da je bila zavedena cenom, izgledom sale... Ona je imala preporuku preko druge osobe."

O tome kako sad operisani delovi izgledaju, Brana kaže:

"Fizički mi se ništa ne sviđa. Prevarena sam, loše se osećam. Govorio je da će ponovo da me operiše u avgustu, ali dobro je da se sve saznalo, mogla sam da se operišem i gore završim. Ovde se doktori ograđuju, ako ne neko drugi radio, oni to ovde neće da diraju", kaže i dodaje da je pokušala da prvo vidi šta se desilo i zašto je pokrenuta hajka protiv njega.

"Čula sam se sa njim kada sam sve saznala i počela da pratim tu stranicu na Instagramu o nadrilekarima. Rekao je da mora da zatvori kliniku dok se sve ne smiri. Rekao je da ga više ne zovem. Kada sam rekla da sam prevarena, blokirao me je. Ta operacija košta oko 3.000, ali pošto smo bili prijatelji, imala sam neke povlastice. Mene je to najviše povredilo, dolazio je kod nas u Švajcarsku... Imao je milion sertifikata u salonu, kakav je prevarant mogao je sve sam da ištampa", kaže razočarano Brana.

A da li je moguće popraviti ovakvu štetu, dr Pisčević kaže:

"Često je u praksi moguće popraviti, normalno je da se pacijent obrati doktoru kod koga je radio. Normalno je i da izgubi povrenje i traži konsultacije kod drugog doktora. U ovom slučaju ne znamo kakvi su rezultati tih operacija, ali možemo da verujemo da je popravka moguća", zaključuje doktor.