Biće vam mnogo lakše!

NAJNEZGODNIJA PITANJA NA RAZGOVORU ZA POSAO VIŠE NISU PROBLEM: Rediteljka dala odgovore da vas "ne boli glava" (VIDEO)

Autor Nataša Petrović

Razgovori za posao će uz ove odgovore biti mnogo prijatniji!

Izvor: TikTok/Screenshot/erinmcgoff

Razgovori za posao su uvek stresni i pomalo neprijatni jer, osim neizvesnosti, donose i pitanja na koja ne znate baš uvek kako da odgovorite. Upravo zato što su "nezgodna", poslodavci i vole da ih postave i vide kako će se kandidati snaći, a da biste sledeći put zablistali na razgovoru, poslušajte savete rediteljke i savetnice za karijeru Erin Mekgof.

Jedno od pitanja koje kandidatima zadaje najviše glavobolje je "recite mi nešto o sebi".

Ono što treba da uradite je da izbegavate da pričate previše lične i detaljne stvari o sebi, a evo kako bi trebalo da odgovorite.

"Ja sam iz Merilenda, diplomirala sam 2017. na smeru biznisa i poslovnih komunikacija. Nakon toga sam se preselila u Njujork gde radim kao menadžer i jako volim taj posao. Ali, sada bih želela da radim nešto drugo, što će mi dati više kreativne slobode", ispričala je ona.

@erinmcgoff

follow this formula to nail this question ##jobinterview##careertiktok##lifehack##filmschool##fyp

Osim toga, savetuje da uspostavite kontakt očima, da govorite vrlo jasno i razgovetno, kao i da izbegavate da govorite o negativnim stvarima u svom životu.

Možda će vas zanimati

Još jedno od nezgodnih pitanja je zašto ste napustili prethodni posao? Možda biste najradije rekli "zato što su kolege bile užas, a i plata je bila mala", ali time nećete ostaviti dobar utisak.

"Otpuštena sam sa svog prethodnog posla. Taj posao nije bio za mene, napravio/la sam neke greške, ali naučio/la sam iz njih" – tako bi, kaže Erin, trebalo da odgovorite ako ste dobili otkaz.

Ukoliko vam je, recimo, plata bila mala, savetnica za karijeru predlaže da kažeter da vam se kompanija dopadala, ali da vaša pozicija nije bila dovoljan izazov za vas. Ili, možete da kažete da ste prosto želeli neku malo odgovorniju poziciju.

@erinmcgoff

Answer to @janeen1689 this one can be tough, especially if you hated your last job ##careertiktok##jobinterview##interviewtips##learnontiktok##howto

♬ Shaxicula (Toxic x Love Shack x Dragula) - DJ Cummerbund

Ako ste posao napustili posao iz privatnih razloga, dovoljno je da tako i kažete. Eventualno, možete da dodate da ste u privatnom životu imali neke velike probleme, pa vam je zbog toga bila potrebna promena. "Ali, sada kada se sve rešilo, jako sam uzbuđena što se vraćam poslu", dodaje Erin.

Pored saveta kako odgovoriti na "trik" pitanja, ova devojka objavila je i nekoliko drugih snimaka u kojima savetuje da dobro prekontrolišete CV pre slanja jer "ne biste verovali koliko ljudi pravi greške u kucanju", a njen savet je i da CV uvek šaljete u PDF formatu, osim ukoliko vam poslodavac ne traži drugačije.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi