Stil

Sprečite bolesti na vreme: Tri najbolja načina za negu zuba vašeg psa

Kada je reč o zdravlju pasa, vlasnici često previde važnost oralne higijene. Studija američkog Veterinarsko-stomatološkog fakulteta procenjuje da većina pasa pokazuje znake parodontalne bolesti tek sa tri godine.

Budući da je primarni znak ranih zubnih bolesti loš zadah, vlasnici ga često ne primete jer jednostavno misle da je zadah uobičajena pojava kod psa. Ali, nije. Zadah je prvi signal da pas ima problem sa bolesnim zubima.

Parodontalna bolest može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod pasa, baš kao i kod ljudi i zato je važno da od najranijeg uzrasta održavamo oralnu higijenu. Nelečene zubne bolesti mogu prouzrokovati gubitak zuba i mogu dovesti do bolnih apscesa i sistemskih infekcija u celom telu psa. To su loše vesti, posebno kada se radi o povećanom riziku od trajnog oštećenja vilice i bolesti srca. Obe bolesti povezane su sa dugotrajnom parodontalnom bolešću

Da biste zaista sprečili, a ne lečili, nekoliko saveta za pravilnu oralnu higijenu ljubimca.

DentaStix štapići za oralnu higijenu - prvi korak u svakodnevnoj oralnoj higijeni zuba. Veliki izbor proizvoda za sve uzraste i rase, u kombinaciji sa redovnim posetama veterinaru i doslednom rutinom nege usne šupljine, suzbijate problem sa bolestima zuba i loš zadah psa svodite na minimum. Klinički je dokazano da tekstura ovih štapića smanjuje nakupljanje kamenca, što može doprineti bolesti desni, i do 80 procenata. Da bi osvežili dah vašeg ljubimca i omogućili mu bezbrižan život, DentaStix štapići sadrže patentiranu kombinaciju aktivnih sastojaka. Psi ih uglavnom mnogo više vole od četkice za zube, a ova poslastica dolazi u različitim oblicima, veličinama i ukusima, tako da ćete sigurno pronaći najbolje za vašeg ljubimca.

Pranje zuba - u prvi mah može zvučati neobično, ali pranje zuba je odličan način da se spreči nakupljanje kamenca. Ne morate svakodnevno prati zube psu, iako što češće to bolje. Većina pasa u početku nije previše naklonjena toj ideji, ali ga lako možete dresirati. Potrebni su vam pasta i četkica za zube pasa i strpljenje.

Profesionalno čišćenje- odličan način da, uz prethodne korake, osigurate oralno zdravlje svog psa. Vaš veterinar zna šta je najbolje za zube vašeg psa i moći će da se pozabavi čišćenjem na pravi način.

Oralna higijena psa je važan deo vaše brige o ljubimcu. I vrlo važno: zdravi zubi znače više poljubaca!