Galaxy S21

SVE ŠTO VAM JE POTREBNO ZA SJAJNU FOTKU: Odlična kamera, ali i malo još nečega, pogledajte!

Autor Marko Čavić Izvor Promo

Šta današnju kamerom čini dobrom - sve više ono što ne vidite spolja…

Kad je odabir novog telefona u pitanju jedna od najvažnijih stavki je - kamera!

Verovatno vam je dosad poznato da broj megapiksela ne znači ništa sam po sebi, ako iza njega ne stoje kvalitetan senzor i dobri fotografski algoritmi, koji će obraditi to što senzor vidi.

Nećemo sad baš da “držimo slovo“ o tehnologiji kamere, produkciji fotografije i njenoj obrati pre i posle okidanja do najsitnijih detalja, ali svakako želimo da podelimo s vama par stvari vezanih za novu tehnologiju, koja je sad dostupnija svima.

Pre svega mislimo na veštačku inteligenciju. Ne, neće ona sama napraviti čudesnu fotku, to ćete i dalje morati da uradite sami, ali će umesto vas odraditi najveći deo posla. Pre svega, veštačka inteligencija tj. mašinsko učenje i algoritmi će pomoći u kvalitetnijem postavljanju kadra. Prevedeno na jezik razumljiv svima to znači da će kamera sama, pomoću softvera odabrati najbolje opcije za ono što vi gledate kroz njen objektiv. Vaš deo je i dalje da se potrudite “samo“ oko toga da to što gledate na ekranu u kadru bude vredno pamćenja.

Nebitno da li je to skok u vodu, hrana, cveće na livadi dok radite sa cvrčcima i pokušavate da pobegnete od svega što nas okružuje, veštačka inteligencija je tu za vas - pokrenite kameru, sačekajte kratko, da se kadar analizira i proračuna, i okinite fotku (naravno, kad ispoštujete pravila zlatnog preseka, pravilne kompozicije itd, jer - morate nešto i sami).

Ono što je važno jeste činjenica da danas na veštačku inteligenciju zaista možete da se oslonite. Pre nego što je napravljena nova kamera Galaxy S21 serije telefona kompanija Samsung je na desetinama hiljada, nismo sigurni, možda i na stotinama hiljada fotografija, trenirala veštačku inteligenciju, čineći da ona kvalitetnije pregleda i proračuna kadar, a onda i brzo primeni najbolje parametre za slikanje. Ovde mislimo na parametre kakvi su balans belog, ekspozicija, kontrast, dubina, zamućenja na potrebnim delovima, izoštravanje ne ostalim i mnoge druge.

Kamera Galaxy S21 Ultra je prva Samsung kamera na bazi veštačke inteligencije sa pet sočiva: prednja kamera od 40 MP, zadnja ultraširoka od 12 MP, glavna zadnja od 108 MP i još dve zadnje telefoto kamere svaka rezolucije 10 MP. Galaxy S21 i S21+ dolaze sa četiri kamere, čija rezolucija ide do 64 MP pozadi i 10 MP spreda (selfi kamera), dok sva tri modela karakteriše sistem kamera koji pokreće veštačka inteligencija.

Pogledajte slike koje smo napravili kamerom Galaxy S21 Ultra u automatskom modu, bez doterivanja:

Šta sve mogu kamere Galaxy S21 serije

Poboljšani 8K Snap omogućava pravljenje kvalitetnijih 8K video snimaka, kako bi sva akcija bila snimljena na najbolji način, uz mogućnost pravljenja fotografija od kadrova iz snimka, jednostavnim pritiskom na Record opciju.

Bez obzira na to koliko su uslovi dinamični, snimak će biti potpuno stabilan zahvaljujući Super Steady funkciji, sa unapređenim prikazom od 60 fps (sličica u sekundi). Nova Director’s View opcija omogućava korisnicima da biraju najbolji kadar, a uz Vlogger View sad je moguće simultano snimanje videa sa prelaskom sa prednje na zadnju kameru, kao i menjanje ugla snimanja, ali i gledanja.

Kada je neki od Galaxy S21 modela uparen sa novim Samsung Galaxy Buds Pro slušalicama, moguće je snimanje ambijentalnog zvuka i glasa korisnika istovremeno pomoću Multiple mic recording opcije. To znači da Galaxy S21 može da se u Pro Video Mode režimu rada postavi na stalak za telefon i da se Buds Pro koristi kao mikrofon, kako bi korisnik mogao da se udalji od telefona i snimi sebe kako priča, kao i pozadinski zvuk vrhunskog kvaliteta.

I evo nas opet na priči s početka - uz pomoć veštačke inteligencije, popularna Single Take opcija omogućava snimanje niza foto i video formata samo jednim dodirom. Ova funkcija poboljšana je novim, profesionalnim video podešavanjima, kao što su Highlight Video i Dynamic Slow-Mo, koji stavljaju fokus na najbitnije delove akcije u kadru.

U Portrait Mode režimu rada, kamera koristi poboljšanu 3D analizu, opet zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, koja preciznije odvaja subjekat od pozadine. Takođe, uvodi opcije za virtuelno studijsko osvetljenje i pozadinske efekte na bazi veštačke inteligencije kako bi subjekat bio istaknut u odnosu na pozadinu. Ova opcija funkcioniše i kad je reč o selfi fotografijama.

Za udaljene snimke tu je unapređeni Space Zoom, dok je novi Zoom Lock zadužen da umanji efekat podrhtavanja ruku i zabeleži čistije snimke pri uvećanju do 30 puta na Galaxy S21 i S21+. Dodatno, poboljšane mogućnosti obrade fotografija znače da će i snimci napravljeni u mračnom okruženju biti jasniji i kvalitetniji, a za to je namenjen i poseban Night mode uz asistenciju OIS karakteristike na samim kamerama - optička stabilizacija kadra.

Opipljiva lepota spolja, ne samo iznutra

Da, veštačka inteligencija čini da naše slike budu lepe, da budemo zadovoljni njima, ali kad smo već kod lepote iznutra, ne možemo da ne pomenemo neverovatno privlačan dizajn kamere na sva tri modela i spolja - kamere su isečene u potpunosti od zadnjeg panela, a i dalje su savršeno ukomponovan deo njega!

Posebno atraktivan dizajn kamere je na Galaxy S21 i Galaxy S21+ modelima. Ostrvo oko sočiva je stopljeno sa ramom i svojom bojom kontrira ostatku zadnjeg kućišta, što estetski stvara potpuno novi doživljaj izgleda telefona i posebno kamere smartfona do sada!

Ako ne verujete nama - pogledajte ovo!

Ako tražite dodatni savet nekog ko nije poput nas, a ko ima priliku da koristi Galaxy S21 kameru svakodnevno - evo, pogledajte profil Dragane Mićalović.

Popularna glumica na svom Instagramu redovno objavljuje slike sa i nastale Galaxy S21 Ultra telefonom, među kojima ćete naći inspiraciju za neke svoje buduće hit fotografije i uveriti se u kvalitet kamere i spreda i pozadi.

Jer, nije sve u tehničkim karakteristikama i detaljima - ima nešto i posle toga, zar ne?! ;)

Za detaljan opis kamere Galaxy S21 uređaja pogledajte naš test ovog telefona i slobodno nam pošaljite vaše savete u vezi sa fotkanjem telefonom - komentari su vaši!

Pravi trenutak za kupovinu!

Kako bi leto dočekali spremni za nove avanture uz vrhunske uređaje, kompanija Samsung odlučila je da korisnike iznenadi posebnom ponudom koja traje do 20. juna ili do isteka zaliha.

Kupovinom jednog od telefona iz Samsung Galaxy S21 serije, korisnicima je obezbeđen poklon u vidu novog Galaxy A02s pametnog telefona. Galaxy A02s dolazi sa Infinity-V ekranom i snažnom baterijom od 5.000 mAh, spremnom za brzo punjenje.

Kako bi korisnici ostvarili pravo na ovu jedinstvenu promociju, potrebno je da se, nakon kupovine uređaja iz Galaxy S21 serije, registruju na Samsung Members aplikaciji najkasnije do 30. juna 2021. godine.

Za više informacija posetite zvaničnu prezentaciju u vezi sa poklon telefonom.

/PROMO TEKST/