Stil

OTKRIVENO ŠTA VAM BARMENI PRIČAJU IZA LEĐA: Koriste tajne šifre, a kada saznate šta znači "700"...

Autor Maja Gašić

Da li znate da barmeni imaju neke svoje signale i tajne šifre koje koriste na poslu?

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Na društvenoj mreži Reddit naići ćete pregršt ličnih ispovesti, bilo da je reč o intimnim pričama o problemima u braku, tužbalica na račun rodbine, saga o preljubama, pa i nekih malih tajni vezano za posao...

Pa tako je grupa barmena anonimno progovorila o svojim šiframa i signalima koje koristi, a kako  mušterije ne bi dokučile o čemu pričaju...

Pa tako ako čujete da spominju brojeve 700 ili 699, možete da budete veoma zadovoljni!

"Pre nekog vremena otkrili su mi šifre koje koriste barmeni, a koje su se sastojale od različitih brojeva koji su upotrebljivani za određene stvari na šanku. Broj 86 znači da je ponestalo pića, 200 znači da mušterija čeka, a 700 se odnosi se na atraktivnog gosta", otkrio je jedan korisnik foruma na ovoj mreži.

Evo šta još "signaliziraju" jedni drugima...

"Broj 700 znači da misle da ste najprivlačnija osoba u prostoriji, dok 699 znači da ste zgodni", napisao je drugi korisnik, dok je jedan otkrio i da se za "dobre ribe" koristi i reč "cipele".

Ako ste nekada čuli da spominju broj 85, to znači da će uskoro nestati pića, 86 da je već nestalo, a 68 da su se zalihe obnovile. Brojeve 601 i 602 koriste da bi kolegama dali do znanja da idu u toalet, dok 603 znači da im treba pauza za cigaretu.

Ako, pak, čujete barmena kako izgovara broj 100, to znači da bar treba da se počisti ili treba skloniti prazne čaše i izbaciti smeće.