Pa, ovo nema nigde!

PITALI GA DA BUDE KUM, PA TRAŽILI OD NJEGA DA POTPIŠE UGOVOR: Nećete moći da poverujete šta se sve od njega očekuje!

Autor Nataša Petrović

Čovek dobio suludu listu zahteva koji su uslov da svom prijatelju krsti dete!

Bilo da je reč o venčanju ili krštenju, za kuma se ne uzima bilo ko. Gleda se da to bude osoba koja nam je bliska, koju volimo i poštujemo i za koju smatramo da je dorasla toj "ulozi". Upravo zato je čast kada neko poželi da mu budete kum, ali ponekad takve priče dobiju i neočekivani obrt.

Kako je objavio jedan anonimni muškarac na Redditu, on je bio veoma počastvovan kada su ga prijatelji pitali da bude kum na krštenju njihovoj ćerki. I rado je pristao, a onda je dobio potpuno suludu listu zahteva koje mora da ispuni, zbog čega je na kraju odustao!

"Prijatelji su me pitali hoću li biti kum njihovoj ćerki Džejn. Radi se o katolicima. Bio sam počastvovan. Moj prijatelj je bio oduševljen i idućeg dana ostavio mi je kovertu sa nekim papirima. Nakon što je otišao, pogledao sam ih i shvatio da se radi o pravnom dokumentu koji treba da potpišem da postanem kum. Naravno, mislio sam da preteruju, ali svejedno sam ga pročitao. Sadržao je mnogo stvari koje bih MORAO učiniti kao kum. Na primer, morao bih da idem na svaki katolički događaj na kojem Džejn učestvuje, poput krštenja, pričesti...", napisao je čovek.

"Moram da razmotrim da postanem katolik, da dam poklon od najmanje 500 dolara (oko 50.000 dinara) za svaki od tih događaja, a na rođendane i Božić pokloni moraju biti u gotovini i preko 250 dolara (oko 25.000). Onda stvari postaju gore. Očekuju od mene da uštedim najmanje 25.000 dolara (oko 2.500.000 dinara) za njen fakultet. Njeni roditelji će dati ostatak. Ozbiljno?!? Lista se nastavlja stavkom da moram da otkažem sve planove ako od mene traže da pripazim na Džejn ili ako odu na odmor (zašto Džejn ne ide s njima?). Mnoge druge stvari na popisu su blesave i nisu ništa posebno (poput druženja sa Džejn jednom nedeljno)", dodao je.

Ovaj čovek dalje je napisao da je pozvao svog prijatelja i objasnio mu da traže previše od njega, te da neće potpisati ugovor, nakon čega se naljutio.

"Rekao mi je da je mislio da sam 'dobar tip', ali da je očito da sam sebičan. Od tada je blokirao moj broj i imejl, kao i njegova žena. Budući da je to učinio, uništio sam papire koje mi je dao, stavio ih u torbu pa u njegov sandučić, uz poruku da je šteta što je uništio prijateljstvo suludim zahtevima. Rekao sam mu da mu svejedno opraštam", napisao je u objavi.

Korisnici Reddita su stali na njegovu stranu, poručivši mu da nije pogrešio što je odbio prijatelje, naprotiv.

"Šališ se? Čini mi se kao da su mislili da si luzer i da su hteli da te koriste kao bankomat, "Hteli su da plaćaš za njihovo dete dok oni troše svoj novac kako god žele", "Nikad nisam čuo da kum daje toliko novca na kumče. Ne treba da budu iznenađeni što si ih odbio", "Žao mi je što je ova situacija uništila vaše prijateljstvo, ali nadam se da će videti koliko su sebični", "Nisi odbio da budeš kum detetu, nego si odbio da potpišeš suludi i neprihvatljivi ugovor. To nije deo kumstva ni u jednoj tradiciji", neki su od komentara.

(MONDO)