Stil

SVI PRAVIMO UŽASNU GREŠKU SA ČAJEM, A NE ZNAMO DA MOŽE DA NAS OTRUJE: Ako se koristi na jedan način izuzetno je opasan

Autor Maja Gašić

Kada čaj postaje leglo bakterija i otrov? Ali postoji način da ga iskoritite i posle "roka".

Izvor: YouTube/TeaLeaves

Da li se i vam dešava da uveče skuvate čaj, uzmete par gutljaja, pa ujutru, kada vidite šolju na stolu, bez mnogo razmišljanja ga "dokrajčite"?

Stručnjaci kažu - nemojte to nikada da radite. Kesice skuvanog čaja koje nisu odmah iskorištene pretvaraju se pravi otrov. Ove vrećice potopljene u tečnost su praktično magnet za bakterije. Osim toga, "film" koji se formira oblaže sluznicu želuca i creva, što dodatno komplikuje varenje.

Ako tečnost nikako ne treba da pijete, to ne zači da morate da bacite kesice. Možete da ih iskoristite kao đubrivo za biljke, ali i njima da uklonite nadutost kapaka i podočnjake. 

Možete da ih koristite i kao masku za lice, a evo i kako... Uzmite 2 kašičice ružičaste gline, 2 kašičice pavlake i 2 kašike iskorištenog čaja (ukoliko je bio u kesici, otvorite je i uzmite sadržaj). Dodajte pola kašike bilo kog ulja - i hidratantna maska je spremna. Nanestite je na lice i držite 15-20 minuta, rezultati će vas oduševiti!