Stil

SKINITE BUKVALNO SVAKU FLEKU UZ OVE JEDNOSTAVNE TRIKOVE! Sve što vam treba već imate u kući, a stvari će biti kao nove!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

I najupornije mrlje nestaju ako ovo uradite!

Izvor: YouTube/AmyBates

Fleke na odeći, nameštaju ili tepisima su česte, a mnogi ne znaju kako se koja od njih uklanja.

Bilo da su u pitanju fleke od znoja na beloj garderobi, prosuto crno vino ili puder koji je slučajno "završio" na kragni košulje, ova domaća sredstva će se izboriti sa svakom flekom!

Fleka od znoja nestaće ako komad garderobe ostavite u dobro posoljenoj hladnoj vodi, potom operete i osušite na suncu. Sunčeva svetlost pomaže da ovakve fleke izblede i nestanu. Ako ste se isflekali dezodorransom, utrljajte u fleku malo sode bikarbone pomešane sa hidrogenom i vodom i pustite da odstoji pre pranja na uobičajeni način.

Fleku od pudera skinućete ako na nju nanesete deterdžent za sudove, istrljate i isperete vrućom vodom, a potom operete u mašini.

Fleku od crnog vina najpre "osušite" solju ili sodom bikarbonom, a onda pomešajte deterdžent za veš i hidrogen i nanesite na fleku. Neka odstoji 15-20 minuta.

Ako ste prosuli čaj ili kafu, probajte da fleku natopite belim sirćetom pre pranja.

A fleke od trave, tako česte kod svih koji imaju decu, skidaju se potapanjem u hladnu vodu u koju ste stavili deterdžent za pranje. Neka odstoji oko pola sata pre nego što ubacite komad garderobe u mašinu.

(MONDO)