Stil

KUHINJSKI ELEMENTI KAO NOVI, BEZ RENOVIRANJA! Ne bacajte novac na majstore, sve ovo možete uraditi sami za manje para!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Renoviranje kuhinje po mnogo nižoj ceni? Moguće je, ako se osveže kuhinjski elementi i to bez skidanja cele konstrukcije!

Izvor: YouTube/GlamorouslyLiving

Kuhinjski elementi su stvar koju prvo "pogledamo" kada razmatramo renoviranje kuhinje. Zamena pločica ili nova boja za zidove osvežiće kuhinju, ali ako niste raspoloženi za čitave dane s majstorima, prostoriju u kojoj pripremate obroke možete srediti i sami. 

Najčešće se ljudi koji pripadaju "uradi sam" tipu entuzijasta za unapređenje životnog doma odlučuju da zamene frontove kuhinjskih elemenata. I tu mogu napraviti grešku!

Zamena frontova, ili samo njihovo osvežavanje novom bojom, jednostavan su i ne toliko skup način promene izgleda kuhinje. Mnogi, međutim, potcenjuju koliki je obim posla. Započnu lepo, onda se obeshrabre i deo toga obave polovično, što nije ni efektno ni bezbedno!

Ako sami odlučite da se bacite na posao zvani zamena frontova na kuhinjskim elementima, znajte da to nećete završiti za jedno popodne, šta god vam pričali razni Internet savetodavci i influenseri koji predstavljaju svoje "pre i posle" slike i tvrde da su sve završili, maltene, za sat vremena, bez muke i nereda.

Kuhinjski elementi su složena struktura i greška pri zavrtanju novih frontova može izazvati opasnost. Loša montaža kuhinje uzrok je i ozbiljnih nezgoda, jednoj ženi iz Valjeva se kuhinja srušila na glavu! Da biste ovo izbegli, zamenu ormarića iznad radne površine ipak prepustite profesionalcima, ali postoje i koraci koje možete preduzeti sami ako ne menjate čitave elemente.

Bojenje frontova

Demontirajte samo vratanca, i pažljivo ih najpre pređite prajmerom, a onda bojom po želji. Renoviranje čija je cena samo par hiljada dinara!

Nalepnice

Čak i stari elementi zablistaće uz pažljivu primenu odabranih samolepljivih "stikera". Dobre ideje za renoviranje kuhinje su i bojenje samo nekoliko, a ne svih frontova, ili geometrijske šare na njima.

(MONDO)

Tagovi