Stil

Najlepše plaže u Grčkoj – koja je vaš favorit?

Autor Aleksandra Kocić Izvor Promo

Na šta prvo pomislite kada se pomene Grčka?

Izvor: Canva Pro

Mi na prostrane, peskovite plaže i kristalno plavu boju mora. Pored bogate istorije i znamenitosti koje vredi posetiti makar jednom u životu, grčke muzike koja u momentu može da razgali, girosa koji je sada već svetski poznato jelo i klime koja je izuzetno povoljna – najveće blago Grčke jesu njene plaže.

Baš zato, na razglednicama i turističkim blogovima najčešće možete videti fotografije brojnih grčkih plaža. Neke od njih su moderne sa puno beach barova, ležaljki i terena za odbojku, druge su udaljene i stenama opasane plaže do kojih se može stići samo morskim putem, dok su neke od njih plaže iznad kojih se nalaze čuveni vidikovci koji ostavljaju bez daha. Sve to Grčku čini jednom od destinacija koju posetimo prvi put i jedva čekamo da joj se vratimo ponovo.

U nastavku vam izdvajamo 5 plaža u Grčkoj koje definitivno treba da se nađu na vašoj wish listi. Mnogima su omiljene, pa ko zna, možda i vama postanu! Evo o kojim plažama se radi.

Plaža Lalaria

Lalaria jedna je od najpoznatijih plaža na Skiatosu, a poznata je najpre zbog besprekorne, smaragdne boje mora i glatkog šljunka bele boje. Lalaria svojom lepotom privlači brojne turiste svakog dana.

Plaža Lalaria, Skiatos
Izvor: Canva Pro


Plaže Navagio i Porto Katsiki

Navagio i Porto Katsiki plaže smeštene su na Lefkadi i doprinose da se ovo ostrvo nalazi na listi najpoznatijih na svetu već godinama. Obe plaže su prepoznatljive po tirkizno plavoj boji mora, belom pesku i stenama okolo koje upotpunjuju prizor. Zbog svega toga, nema osobe koja je posetila Lefkadu i njene magične plaže, a da je ostala ravnodušna.

Plaža Navagio, Lefkada
Izvor: Canva Pro

Porto Katsiki, Lefkada
Izvor: Canva Pro


Plaža Balos

Još jedna u nizu najlepših plaža u Grčkoj, a i šire, jeste Balos beach na Kritu. Ovo mesto je potpuno magično jer pesak ima neku ružičasto-belu notu, voda je prozirne plavo-zelene nijanse, dok ostrvce Gramvousa i njen zamak u venecijanskom stilu daju posebnu draž Balos plaži.

Plaža Balos, Krit
Izvor: Canva Pro


Plaža Myrtos

Na oko samo 30 km od glavnog grada Kefalonije smeštena je jedna od njenih najlepših plaža – Myrtos Beach. Okružena bujnom vegetacijom i brežuljcima, tirkiznom bojom mora i belim peskom, ova plaža ostavlja bez daha i pravo je mesto za kreiranje savršenih fotografija!

Plaža Myrtos, Kefalonija
Izvor: Canva Pro


Po čemu se još izdvajaju grčka letovališta? Definitivno i po tome što Grčka nudi za svakog turistu po nešto. Tamo možete pronaći apartmanski ili hotelski smeštaj – bilo da želite da letujete na ostrvu ili kopnu, u paru ili porodično. Ponuda je zaista velika, samo je bitno šta vi birate za svoje letovanje 2021!
Dodatno, ako niste vakcinisani a putujete sa Barcino Tours-om u Grčku, dobijate GRATIS antigenski test za celu porodicu!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt