Stil

ZBOG GREŠKE KOJU SVI PRAVIMO KUPAĆI BRZO PROPADNE: A 1 trik za koji niko ne zna ga SPASAVA

Autor Maja Gašić

Šta uraditi, kako prati kupaći kostim da što duže traje? Trikove i greške otkrili su stručnjaci.

Izvor: YouTube/Screenshot/A N N A R E I D

Obično je cena odeće pokazatelj njenog kvaliteta, ali neretko se dešava da čak i kad papreno platimo kupaći kostim, on preživi svega jedno leto... I jedva smo naši model koji laska svakoj figuri, a sledeće godine one je već neupotrebljiv...

S druge strane, nisu retke ni sutuacije da komad koji kupimo u jeftinijim radnjama ili kod Kineza, traje po nekoliko sezona... Kako da znamo da smo kupili kupaći koji će imati pristojan "životni vek"?

Stručnjaci za hemijsko čišćenje kažu da kvalitet tkanine ne mora uvek da bude garancija da će odeća uspešno pretrpeti sve štetne uticaje kojima je izložena. Najčešće je presudno kako se prema kupaćem ophodimo, odnosno kako ga održavamo. Jedna greška nepogrešivo uništava svaku tkaninu, a svi je pravimo!

Ono što nikada ne treba da radite jeste da sušite kupaći kostim na suncu!

Stručnjaci kažu da kod sušenja treba obratiti pažnju na nekoliko stvari. Mokar bikini ne smete okačiti da se suši direktno na suncu. Zapravo, na ovaj način ćete ga brže uništiti, boje će veoma brzo izbledeti. Osim toga, ako ga okačite na žicu, a posebno ako ga učvršćujete štipaljkama, neće proći mnogo i on će izgubiti elastičnost.

Takođe, nikada ga nemojte prati u mašini za veš, niti nakon nošenja ostaviti da "osoljen" prenoći. To su sve greške koje čine da se brzo pohaba.

A postoji trik i kako da ga spasite! Bez obrira na to što ga potapate u nežni šampom prilikom pranja, uvek gumu (sa unutrašnje strane) dobro natrljajte sapunom. Guma je ta koja prva gubi elastičnost i puca, a ovaj trik će joj produžiti životni vek.

Tagovi