Stil

1 MESTO U KUPATILU JE PRLJAVO KAO WC ŠOLJA, A NIKO GA NE ČISTI: Kada čujete šta se sve nalazi na njemu, smučiće vam se!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pločice za kupatilo ukrašavaju ovu prostoriju i brane je od vlage, ali na jednom mestu su bakteriološka katastrofa! Hitno im je potrebno čišćenje!

Izvor: YouTube/CleanMySpace

Već znamo kako bi trebalo dezinfikovati WC šolju, četku za toalet, tuš kabinu tako da sprečimo pojavu buđi... Slavine nam blistaju zbog trikova za čišćenje, ali postoje i mesta kojih se ređe setimo a na njima bakterije cvetaju.

Jedno od takvih mesta je i ravna površina koja vam ne padne često na pamet - zid pored WC šolje. Ona se obično nalazi između više ravnih površina, recimo između zida i korpe za veš, kade, ili mašine za veš.

I kada obavimo "posao" u WC-u i pustimo vodu, sva ta nečistoća razbacuje se naokolo u oblaku vodenih kapljica. Gde završi, završila je, a to je najčešće na najbližoj uspravnoj površini. Kapljice mogu da lete i dva metra!

Zbog toga je važno da pločice na zidu pored WC šolje najmanje jednom u nekoliko dana pređete krpom sa dezinfekcionim sredstvom. Bićete zapanjeni kako će izgledati krpa, a onda ćete se setiti koliko ste puta pipnuli taj zid misleći da je čist.

Pročitajte i kako se dubinski čiste pločice!

(MONDO)