Muškarci, pažnja!

MUŠKA "ALATKA" SE S GODINAMA SMANJUJE, ALI POSTOJI REŠENJE: Doktor otkrio – samo je jedan način da to sprečite!

Autor Nataša Petrović

Urolog otkriva da se penis vremenom smanjuje, ali postoji jedna stvar koja vam može pomoći da sačuvate centimetre!

Izvor: Sasun Bughdaryan/Shutterstock.com

Baš kao i sve drugo na telu, i muški polni organ stari. Starenje se u ovom slučaju ispoljava tako što se smanjuju i penis i testisi.

"Ako je penis jednog muškarca u erekciji dug oko 15 centimetara u njegovim tridesetim godinama, u šezdesetim ili sedamdesetim će možda biti 13 ili 14 centimetara dug", rekao je ranije urolog Irvin Goldstin.

Osim toga što ponekad penis deluje manji ako se muškarac ugoji, može doći i do promene oblika tj. krivljenja polnog organa u erekciji, zbog Pejronijeve bolesti. Ovu bolest inače uzrokuje nakupljanje naslaga, ožiljačnih tkiva, ispod površine "alatke".

Takođe, s godinama se smanjuje i proizvodnja testosterona, što može da utiče na veličinu i funkcionisanje testisa i penisa. I neki zdravstveni problemi koji su povezani sa starenjem, poput ateroskleroze, mogu da smanje dotok krvi do polnog organa, čineći ga naizgled manjim.

Međutim, dr Edvard Zimerman tvrdi da postoji način da sprečite smanjivanje svoje "alatke".

"Penis se smanjuje s godinama, kao što se gubi volumen na licu i vratu. Tamo dole će se smanjiti obim, ali i dužina, ako ga retko koristite. Ovde zaista važi ono pravilo – ili koristi ili izgubi", tvrdi doktor.

Drugim rečima, da biste sprečili smanjivanje "ponosa", trebalo bi da redovno imate seksualne odnose...

(MONDO)

Tagovi