Stil

OVO MESTO U AVIONU JE PRLJAVIJE OD KVAKE WC-A! Čim sednete ga dezinfikujte, najbolje da ga ne PIPATE ako ne morate!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Jedno neočekivano mesto prljavije je od kvake na vratima toaleta, pazite ako putujete avionom!

Izvor: YouTube/GreatFlyer

Planirate putovanje, odlazak na letovanje o kom ste dugo maštali? Važno je da se pridržavate zaštitnih mera, koje podrazumevaju i dezinfekciju površina koje često dodirujemo. A ako putujete avionom, u kojem je "protok" putnika veliki, posebnu pažnju obratite na jedno mesto.

Mnogi od nas poneće vlažne maramice, ili malu bočicu koju je dozvoljeno uneti u avion kako bismo mogli da dezinfikujemo površine koje ćemo dodirivati tokom leta, naročito ako letimo da destinaciju koja je daleko.

Naravno, prebrisaćemo kopču pojasa, poslužavnik koji otvaramo sa sedišta ispred sebe da bismo tu stavili hranu, piće, mobilni telefon ili druge sitnice. I pazićemo šta dodirujemo, ali o jednoj stvari mnogi ne razmišljaju!

Otvor ventilacije, koji ćemo okrenuti ka sebi kada želimo da se malo rashladimo, prljaviji je od kvake u toaletu, pokazuju istraživanja. A ljudi se često žale na temperaturu u avionu, ili im je previše hladno, ili previše vruće, i onda obavezno sami pokušavaju da pronađu idealnu temperaturu i tada "čačkaju" otvor ventilacije.

Avioni su, inače, odlično provetrene sredine iako ne biste to pomislili iz prve. Svež vazduh stalno cirkuliše avionom, ali ako želite dodatno da se osvežite, najpre prebrišite malu ručku kojom usmeravate vazduh ka sebi.

(MONDO)