A ko je platio odmor?!

ŽENE NA LETOVANJU RADE SVE, SAMO MUŠKARCI ODMARAJU: Srpkinja zapalila mreže – "izabrale ste da budete robinje"

Autor Nataša Petrović

Žena iz Srbije požalila se da su žene te koje i na odmorima rade, dok muževi odmaraju, na mrežama "izbio rat"!

Izvor: Youtube/Screenshot/Gabriel Traveler

Ako realno sagledate situaciju u svom okruženju, primetićete da su uglavnom žene te koje pakuju stvari za odmor i za sebe i za muža (kao i za decu ako ih imaju), one razmišljaju o tome šta sve treba poneti, ako se nosi nešto od hrane i za to su one zadužene... I zaista se stiče utisak da ženama ni na odmoru nema odmora.

Naravno, to ne znači da je svuda tako, u svakoj porodici, ali u većini jeste.

To je zasmetalo i jednoj ženi koja je u anonimnoj ispovesti upitala "da li je OK da žena na letovanju radi sve, od pripreme stvari za plažu, pranja, peglanja, sređivanja, pripreme doručka, ručka... A muž samo da odnese stvari do plaže i malo se poigra sa decom ili bi trebalo bar na odmoru podeliti obaveze jer je i žena valjda na odmoru?".

Njena objava je vrlo brzo postala popularna i privukla je dosta komentara, pa je započeo pravi mali rat oko toga da li je tako i kako bi trebalo da bude.

"Nije važno da li je u pitanju odmor ili ne, većina žena same sebi dozvole da budu robinje muževima, pa se onda pitaju da li je OK da budu robinje i na odmoru. Same ste sve dozvolile".

"Same ste birale".

"Nažalost, žene idu na more, muževi na odmor".

"Žene su same naučile muškarce da je u redu da one rade sve. Iako su danas i one zaposlene, od njih se očekuje da dodatno rade i kućne poslove, odgajaju decu i to od njih očekuje cela okolina, ali žene ovo rade same sebi".

Neki smatraju da na odmoru niko ne treba da pere i kuva jer je to odmor, te se "jede nešto s nogu, a pere se samo kupaći kostim", drugi kažu da se žene uopšte preterano opreterećuju pranjem i kuvanjem.

"Opustite se, pravite dramu sa tim pospremanjima i peglanjima, same to nametnete i kukate, muskarce boli bu*a za to. Napravite dogovor sa njima i lepo ne budite babaroge".

Naravno, ima i onih koji smatraju da baš tako treba da bude.

"Pa hoće li ti ruke otpasti ako napravis neki lagan doručak, koji si se vrag i udavala, pitaš li ko je obezbedio taj odmor?".

I neke žene smatraju da muškarci ne treba da peglaju, peru...

"Pripreme pre odmora treba podeliti da, ali iskreno nije to neki posao (pranje, peglanje itd.) da bi se napravila takva drama, i pre svega to je ženski posao, jer ja prva ne bih dozvolila da mi dečko/muž pegla i pere, ne treba mi kućna pomoćnica vec muškarac. A ako spremaš ručkove na odmoru, sami ste krivi što ste paradajz turisti. Ne potcenjujem, ali ako ste se već odlucili za takvu varijantu, što kukaš?"

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi?

(MONDO)