Stil

SRBI SU MI POLOMILI SVE PO KUĆI, ŠTETA JE 1.500 EVRA, A TI SE ŽALIŠ: Žena "oplela" po Grcima, pa dobila ŠAMAR u lice

Autor Maja Gašić

Žena koja je na jednoj Fejsbuk stranici podelila svoje iskustvo sa letovanja u Grčkoj, nije očekivala kakvu će reakciju izazvati - nastao pravi rat!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Grčka više nije Grčka. Verovatno ću zaobići ovaj kontinentalni deo u širokom luku. Grci su većinom postali bahati i pohlepni, a da ne pričam o najezdi njihovih komšija koji polako osvajaju i ovaj deo zemlje", požalila se jedna Srpkinja na Fejsbuku, na stranici pod nazivom "Live From Grece" na kojoj svoja iskustva sa letovanja u ovoj zemlji razmenjuju turisti iz celog sveta.

Ono što pak nije očekivala jeste žučna rasprava koju je pokrenula. Prva se javila da joj odgovori još jedna korisnica ove mreže, koja je, kako sama kaže, po ocu Grkinja, a po majci Srpkinja. 

"Evo i ja da kažem nešto. Kao Grkinja po ocu a Srpkinja po majci, u Grčkoj imam stan koji kad moji sinovi ne idu, izađem mesec, dva preko leta. Dolaze mi samo moji Srbi. Za kratko vreme uspeli su da pocepaju dva komarnika sasvim nova, da polome sve police na vratima frižidera stavljajući teške flaše, pokvare kvake na aliminijumskoj stolariji koja me je koštala 1.500 evra. Klimu nisu gasili kad su boravili satima na plaži pa me komšije zvale telefonom jer je voda curila. Moja spremačica je videla da se dete ljulja na vratima od balkona zakačeno za te kvake, isto skupe od aluminijuma, i rekla majci koja je samo slegla ramenima. A koje đubre poneki ostavljaju, pa to je sramota. Ima i divnih ljudi, ali ima i dosta gadova. Ne kažem da su Grci bolji, ali ako nisu isti gori sigurno nisu", opisala je svoju situaciju ova žena.

Malo-pomalo, rasprava se razbuktala na ovoj društvenoj mreži, pa su usledili komentari za i protiv Grka, ali i Srba. Neki su optužili ženu koja se požalila na Grčku da je kivna jer je verovatno neki Grk odbio, a nije bio mali broj onih koji su potvrdili njene reči i složili se da su se ove godine Grci "izbezobrazili".

Bilo je i ciničnih komentara, pa je tako jedan član ove grupe konstatovao da je cela kritika zasniva na tome što "jadna" žena nije dobila krofnu na plaži, aludirajući na "paradajz turizam" i to da je Srbima najvažnije da mogu da kupe hranu na plaži, za male pare...

Rat između onih koji su branili Grke i onih koji su ih kudili nije jenjavao, ali većina se ipak složila da je inicijator ove priče verovatno samo provokator, odnosno da žena koja je napisala prvu kritiku o Grcima verovatno ima lažni profil i da je "ubačena" u grupu da podriva...

Pogledajte kakvi su sve komentari razmenili o ovoj temi i prosudite ko je u pravu...

Tagovi