Saveti

NE BACAJTE PARE NA SKUPI USISIVAČ: Stručnjaci otkrivaju - 4 stvari mora da ima, ali ne moraju da vas ODERU zbog četvrte

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako da znate koji usisivač je najbolji, ako idete u kupovinu? Ovo su najvažnije karakteristike!

Izvor: YouTube/CleanMySpace

Usisavanje je jedan od najkorisnijih kućnih poslova, ali ga mnogi ne vole jer dugo traje i trebalo bi ga obavljati najmanje jednom nedeljno, a poželjno je i dva puta.

Trikovi za lakše usisavanje su zlata vredni, čak i ako imate stari usisivač, brže i lakše ćete završiti posao. Ako tražite novi usisivač, na četiri stvari bi trebalo da obratite pažnju kako biste uštedeli i vreme, i novac!

Stručnjaci kažu da su ove četiri stvari najvažnije!

1. Snaga

Potražite usisivač sa jakim motorom, jer ne želite da satima usisavate dok on slabašno vuče, imate pametnijeg posla. Najslabije motore nemojte ni uzimati u obzir.

2. Filteri

Usisivač bi trebalo da ima više nivoa filtriranja, i dobar način zaptivanja oko njih jer ni najbolji filter na svetu ne vredi ako vazduh prolazi "oko" njega. Više filtera je dobro i zbog uklanjanja prašine i čestica različitih veličina, ali i mikroorganizama.

3. Dodaci

Ovde morate dobro da razmislite, ako nemate mnogo "zavučenih" mesta po kući, ne treba vam usisivač koji ima gomilu dodataka koje nikada nećete koristiti, i samo će vas nervirati jer se vuku po kući, ili se saplićete preko njih. Mnogo ljudi nema tepihe u stanu pa je poseban dodatak za tepih potpuno suvišan, i najveći broj nas može da posao obavi i samo običnim nastavkom i onim užim za teško dostupna mesta. Ne padajte na dodatke koji vam zapravo i ne trebaju, a platićete više novca čak i ako su usisivači na akciji.

4. Bežični usisivač

Popularni su i zaista su zgodni, ne morate da razvučete kabl po celom stanu i onda ga preskačete i vi, i ukućani. Ali, stručnjaci ovde imaju odličan savet - mnogi proizvođači hvale se time da baterija njihovog uređaja traje satima. Znajte da vam takva baterija nije potrebna, osim ako ne usisavate ceo hotel ili živite u zamku! Prema jednom istraživanju vodećeg proizvođača usisivača, tokom jednog usisavanja potrošimo maksimalno 24 minuta. Dakle, ako usisavate dva puta nedeljno, dovoljna vam je baterija koja traje sat vremena, ne morate plaćati skuplju.

(MONDO)