Vozači, oprez!

SIGURNO STE VIDELI OVAJ SAVET NA INTERNETU - U PITANJU JE PREVARA! Evo šta se krije iza priče o kesi i retrovizoru

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Savet o retrovizorima "hara" internetom, evo šta će se desiti ako kliknete!

Izvor: YouTube/furulevi

Saveti za vozače su uvek popularni, posebno u sezoni godišnjih odmora, kada svaka ušteda goriva ili caka za bolji performans automobila može da bude od koristi.

Na Internetu ćete videti kako jedan te isti stalno "iskače", i nalazi se na skoro svakom sajtu. Zvuči korisno, zar ne? "Stavite kesu na retrovizor ako idete na put", svaki vozač će se zapitati zašto, da li je to zbog bezbednosti, da li se to odnosi na auto kojim putuje ili onaj koji ostavlja kod kuće...

Ali znajte da je zapravo u pitanju reklamna, i ako kliknete nećete dobiti ono što očekujete. I mi smo primetili ovaj savet na mnogim sajtovima, ali i jedno njegovo raskrinkavanje.

"Ako kliknete na tekst koji se zove 'Obavezno stavite kesu na retrovizor kada putujete', dobićete link ka nekom nepoznatom sajtu, koji vam uopšte neće dati odgovor na to pitanje već će vas primorati da kliknete više od 90 puta da biste došli do kraja. I nećet saznati odgovor, već ćete besomučno kliktati na neke uopštene savete o uređenju doma", navodi jedan sajt za raskrinkavanje ovakvih vesti.

U pitanju jeste, u osnovi, pravi savet. Kesu bi trebalo da stavite ali zimi, da se kiša, led i sneg ne bi skupljali na staklu, i da biste ga lakše čistili i bolje videli dok vozite. Ali usred leta, ovaj savet vam nije od veće koristi!

(MONDO)

Tagovi