Stil

ŠTA SE KRIJE IZA OGLASA O KOJEM BRUJI SRBIJA: Mali Nebojša (12) radi za 300 dinara, a evo šta kažu roditelji!

Autor Nataša Petrović

Dvanaestogodišnji dečak iz Srbije dao oglas da obavlja lakše poslove za 300 dinara – Srbi su se oko toga posvađali, a evo šta kažu njegovi roditelji!

Facebook/Screenshot/Beograd/ZR10/Shutterstock.com
Izvor: Facebook/Screenshot/Beograd/ZR10/Shutterstock.com

Dvanaestogodišnji Nebojša iz Busija u Batajnici dao je oglas u kojem nudi da obavlja lakše poslove za 300 dinara.

"Pozdrav za sve dobre ljude! Zovem se Nebojša, imam 12 godina i dosetio sam se na koji način mogu da pomognem sebi, a i drugima.

Mogu da šetam vašeg malog psa, sređujem dvorište ručno ili pokosim travu kosilicom, zalivam baštu i cveće u dvorištu, odem u radnju umesto vas, unesem vaša drva i da složim, operem vaša kola ili bicikl. Cena 300 dinara".

Izvor: Facebook/Screenshot/Beograd

Ovaj oglas je objavljen na Facebooku i izazvao je buru komentara i svađe, uglavnom zbog toga što mnogi misle da nije normalno da dete od 12 godina bilo šta radi za novac, već da se školuje. Drugi ga, međutim, podržavaju što tako mali želi da pomogne porodici, a čitavu priču su za "Telegraf" prokomentarisali mali Nebojša i njegovi roditelji.

"Ja sam prvo dete. Imam seku od pet godina, ona ide u vrtić, i brata od dve godine koga mama mora da čuva. Ima još članova u domaćinstvu i mama ima mnogo posla, mora da pomogne, da sprema ručak... A tata radi fasadu i slabo dobija pare. Setio sam se da sam već veliki i da mogu i ja da pomognem", rekao je dečak.

Naravno, prvo je kao i svako poslušno dete, pitao roditelje za dozvolu.

"Tata je bio oduševljen. Rekao mi je: 'Sine, danas mnogo dece gleda u telefone, a ti si odlučio da radiš. Svaka ti čast', a mama nije mogla da veruje i isto se oduševila".

Jedino mu nije pravo što je oglas, kaže, postavio još pre dva meseca i dugo mu se niko nije javljao.

"Jedna žena mi se javila da šetam njenog psa. Šetam ga svaki dan, osim vikendom", dodaje mališan.

Mama Sandra kaže da je ponosna na svog sina koji je odličan đak i jedno mnogo dobro i pažljivo dete.

"Dobar je, pažljiv, obraća pažnju na detalje koje deca u njegovim godinama i ne primete. Divan je prema bratu i sestri, osećajan i vredan", ponosno nabraja.

Pa ko želi da se uveri u to, a živi u blizini, neka pozove Nebojšu što pre. Dečak će raditi dok traje raspust, a posle će ipak morati da se posveti školi.

(MONDO/Telegraf)

Tagovi