Kupovina

2 STVARI SU KLJUČNE AKO KUPUJETE PREČIŠĆIVAČ VAZDUHA: Stručnjak otkriva kako da prepoznate najbolji i najefikasniji

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Prečišćivači vazduha otklanjaju čestice zagađenja, alergene i druge stvari koje iritiraju disajne puteve. Dobro pogledajte deklaraciju, moraju pisati dve stvari!

Izvor: Shutterstock/RightFramePhotoVideo

Prosečna osoba udahne oko 20.000 puta dnevno, najčešće u zatvorenom prostoru, na poslu ili kod kuće. Zato je važno da vazduh koji dišemo bude čist i da ne sadrži potencijalno štetne čestice.

Ako živite u gradu gde je zagađenje veliko, možda razmišljate o kupovini prečišćivača vazduha. Nisu svi isti, a stručnjak za otklanjanje buđi iz stana je objasnio na šta bi trebalo obratiti pažnju.

"Prečišćivač vazduha ukloniće čestice materija koje izazivaju iritaciju, simptome alergije ili probleme sa zdravljem. Mnogi proizvođači će se hvaliti time šta njihov proizvod može da otkloni, umesto šta zaista otklanja tokom svakodnevnog korišćenja", navodi Majkl Rubino, poznat i kao "Doktor za buđ".

"Ne želite prečišćivač koji ponekad otklanja i najmanje čestice, već onaj koji to radi stalno. Dobro pogledajte opis proizvoda i potražite tu razliku u formulaciji. Takođe, tehnologija ovih proizvoda omogućava da otklanjaju čestice nevidljive golim okom. Što je manja čestica, to je bolje prečišćen vazduh zbog čega bi trebalo da tražite uređaj koji otklanja što manje čestice, izražene u mikronima, bez štetnih emisija", objasnio je on.

(MONDO)