Žene pobesnele

SPRSKI INSTAGRAM GORI ZBOG "CELOMUDRENE": Devojka u helankama kao da je gola, pantalone privlače pogled na zadnjicu!

Autor Nataša Petrović

Instagram nalog koji nosi naziv "celomudrena devojka" privukao je veliku pažnju zbog propagiranja ideja o tome kako žene treba da se oblače i šta ne smeju da nose!

Izvor: Microfile.org/Shutterstock.com

Činjenica je da se način odevanja žena drastično promenio poslednjih decenija i da žene danas pokazuju više kože nego što je to bio slučaj ranije. Svako o tome može da ima svoje mišljenje, a svoje je rešila da iznese i pokuša da ga nametne drugima "celomudrena devojka", odnosno osoba koja se tako predstavlja na Instagramu.

Ovaj nalog je privukao dosta pažnje jer se bavi problematikom odevanja pravoslavnih žena, pa tako postoji čitav spisak dozvoljene i nedozvoljene odeće za dame. 

Na primer, "celomudrena devojka ne nosi pantalone, ne nosi same helanke bez suknje, nosi uvek šire suknje i haljine koje padaju preko kolena".

Problem sa helankama je, kako piše na toj stranici, da se u njima ocrtavaju sve linije tela, pa "devojka u samim helnkama ili pantalonama i dalje izgleda kao da je gola. Zbog toga pristojne devojke nose pristojne majice i suknje koje padaju preko kolena".

Devojke ne bi trebalo ni da pokazuju ramena ni leđa, a sve to je "zabranjeno" da se muškarci ne bi uzbuđivali.

"Gledajući u naše telo mnogi muškarci se uzbuđuju i time činimo greh jer izazivamo u njima misli koje nisu celomudrene...", piše "celomudrena".

Prema njenim rečima, čak ni na plaži ne bi trebalo da pokazujemo toliko kože, pa tako treba da se kupamo u haljinama.

"Celomudrena devojka se kupa u neprozirnim haljinama koje su od materijala koji ne zadržava mnogo vodu. Čak i da haljina zadržava više vodu, bolje se i u njoj kupati nego se pokazivati kao devojka koja nema stid, koja je bestidna i koja nije celomudrena".

Na jednoj od fotografija objavljenih na ovom profilu, na kojem se vidi devojka kako stoji u farmerkama, "celomudrena" objašnjava da devojke ni to ne treba da nose "jer muškarcima privlače pogled na zadnjicu".

(MONDO)