Stil

SVI TANJIRE DRŽIMO NA ISTOM MESTU, A POSTOJI MNOGO PRAKTIČNIJE REŠENJE: Nećete verovati koliko će vam olakšati život

Autor Maja Gašić

Svi ih odlažemo u ormare i komode, ali to nije najpraktičnije rešenje... Saznajte gde je zapravo najbolje držati tanjire.

Izvor: YouTube/Screenshot/AtHomeWithNikki

Bilo da se domaćice oslanjaju na feng šui ili ne, u bilo koju kuhinju da uđete videćete da postoji isti sistem po kojem se posuđe odlaže. U fiokama se drži escajg, šerpe i lonci su u plakaru, a tanjiri u visećim komodama. Međutim, postoji mnogo praktičnije mesto da odlažete tanjire i gde će svakako biti zaštićeniji od lomljenja.

Verovatno vam to nikada nije palo na pamet da ih držite u fiokama, a to je ono što preporučuju stručnjaci za uređenje enterijera.

Posebno ako imate mašinu za pranje sudova, ovo mesto je praktično jer se nalazi u njenom novou, pa nećete mnogo morati da "šetate" niti se istežete da biste ih odložili.

"Tanjiri odloženi u fioke su u visini struka umesto na visini, što je zapravo mnogo praktičnije rešenje", objasnila je Krista Gibons iz firme "Kipling House Interiors".

Izvor: YouTube/Screenshot/Ebco Solutions

Postoji još jedna prednost odlaganja tanjira u fioke. Osobe nižeg rasta obično moraju da se propnu na prste kako bi ih uzeli, a ovako će im biti dostupniji, napominje Krista.

Roditeljima će takođe biti lakše jer će njihova deca ovako moći sama da postavljaju sto za ručavanje ili pripremaju jednostavan obrok poput pahuljica...