Ni traga!

NEKADA JE HARALA MODNIM PISTAMA, SVI JE PAMTE PO ŠOK IZJAVI, A SADA JE NEPREPOZNATLJIVA: Lice joj je brutalno unakaženo 

Autor Maja Gašić

Linda Evanđelista je danas neprepoznatljiva. Pet godina nije izlazila iz kuće jer joj je lice unakaženo.

Izvor: Profimedia

Devedesetih one su suvereno vladale modnim pistama. One su zaslužne za nastajanje termina "supermodel". Čuvena Petorka - Naomi Kembel, Sindi Kraford, Tatjana Patic, Kristi Tarlington i Linda Evanđelista su važile za najlepše žene na svetu, iz kreveta nisu ustajale za honorar manji od desetina hiljada dolara. Ove dugonoge lepotice su dobro unovčile svoj izgled i utrle put mnogim manekenkama koje su došle iza njih. 

"Za 10.000 dolara ne ustajem iz kreveta", ovu šok izjavu Linde Evanđeliste svi i danas pamte. 

Većina ovih manekenki i dan danas izgleda neverovatno, ali neke su neprepoznatljive. Linda Evanđelista je poklekla pred trendovima i podrvrgla se tretmanu za ulepšavanje zbog kojeg pet godina praktično nije izlazila iz kuće. 

Reč je o "CoolSculpting" proceduri zbog kojeg joj je lice potpuno izdeformisano i "brutalno unaaženo" kako je objasnila. Bivša manekenka je odlučila da "presavije tabak" i tuži salon koji je trajno upropastio. "CoolSculpting" je tretman koja bi trebalo da smanji masnoće, a Lindi je povećao. Ovo je opasnost zahvata i kontraindikacija na koju nije bila upozorena, zbog čega sada traži pravnu tužbu.

Šta je "CoolSculpting"?

Reč je je nehirurškom tretmanu smanjenja masti pomoću kontrolisanog hlađenja poznatog kao kriolipoliza za uklanjanje upornih masnoća koje je teško izbaciti i koje ne odlaze ni kada se vodi računa o hrani i vežbanju. CoolSculpting se zasniva na kontrolisanom hlađenju kako bi ciljala masne ćelije ispod kože, ostavljajući pritom samu kožu neoštećenu. Pun efekat tretmana se vidi nakon šest meseci.

 "Danas sam napravila veliki korak ka ispravljanju greške koju sam pretrpela i krila se više od pet godina. Evo odgovora svim mojim pratiocima koji su me pitali zašto nisam radila u vreme dok je karijera mojih vršnjaka napredovala.

Razlog je taj što sam bila brutalno unakažena 'CoolSculpting' procedurom koja je učinila suprotno od onoga što mi je obećano. Moje masne ćelije su se povećale i učinile me trajno izdeformisanom čak i nakon dve bolne, neuspešne korektivne operacije. Postala sam, kako su i mediji pisali, neprepoznatljiva",kaže Linda. 

Izdeformisano lice nije jedini nuzefekat ove procedure.

"Zbog ovog zahvata sam razvila paradoksalnu hiperplaziju masnog tkiva ili PAH, pojavio se taj rizik o kojem nisam bila svesna niti obaveštena pre cele procedure. 

PAH nije samo uništio moju karijeru, već i život. Poslao me je u ciklus duboke depresije, duboke tuge i najniže dubine samoprezira. Postala sam vuk samotnjak. Ovom tužbom krećem napred i nadam se da ću se osloboditi srama, zato i izlazim u javnost sa ovom pričom. Mnogo sam umorna od ovakvog života", napisala je ona.

Pogledajte kako sada izgleda Linda, a kako je nekad izgledala...

MONDO