Stil

ODRŽAN DRUGI SALON ŽENSKIH VINA! Žensko preduzetništvo spojilo vinarije iz svih krajeva Srbije!

Autor Aleksandra Kocić Izvor Promo

Drugi Salon ženskih vina održan na Belgrade Waterfront-u sa idejom da se obrati pažnja na žene u vinskom svetu.

Izvor: Promo

Ideja Salona sa ovim nazivom, koji je prvi put održan prošle godine, je da se pažnja obrati na
žene u vinskom svetu, kojih je sve više, ali njihova vidljivost na vinskom nebu ne prati njihovu
brojnost. Takođe, u vinskom svetu su dame sve prisutnije i kao ozbiljni potrošači, pa je ovo bila prilika da se baš njima predstave vina koja nemaju tako često priliku da probaju na uobičajenim mestima konzumacije i kupovine.

 Ovaj događaj organizovalo je Udruženje "Nedelja ženskih vina" a koliko su žene bitne u ovom preduzetništvu istakla je Mirjana Maksimović:

‘‘Poslednjih godina zaključili smo da sve više žena radi u ovoj sferi, i želeli smo nekako, pošto su sve te žene godinama bile u zapećku i nevidljive iz raznoraznih razloga, što objektivnih što ne. Mi smo poželeli da ih ovakvim jednim događajem izvučemo na svetlo i predstavimo Beogradskoj javnosti. Kao što znamo poslednje dve godine nisu baš neka srećna okolnost za organizovanje ovakvih događaja ali evo, uspeva nam u nešto smanjenom obimu da to ipak uradimo. Nadamo se da će nam sudbina nadomestiti taj gubitak i da ćemo trajati još mnogo godina’’.

Na Salonu su se pojavile vinarije iz svih krajeva Srbije, ali i regiona, koje su predstavile svoja vina beogradskoj publici. Takođe, ove godine su na Salonu gostovali i dva domaća proizvođača rakija, kao i proizvođači hrane.

U nastavku pogledajte kako je izgledao delić atmosfere sa drugog Salona ženskih vina!

Tagovi