Stil

UKUSI INDONEZIJE I JAPANA U BEOGRADU:

Ovako se spremaju specijaliteti restorana Buddha-Bar

Izvor: Promo

Dvadeset i tri godine nakon što je otvorio svoja vrata u Parizu, prestižni restoran Buddha-Bar rešio je da i u prestonici Srbije pronađe svoj dom. Mesto na kome se nalazi moralo je da bude posebno koliko i sam meni, koncept i izgled ovog mesta. Iz ovog razloga, lokacija na koju su se odlučili je novo gradsko jezgro ušuškano pored reke Save – Belgrade Waterfront.

Šetnja promenadom dovešće vas direktno u ovaj jedinstveni lokal koga krasi pet metara visoka statua Bude, a svi detalji enterijera će vam dati osećaj kao da se nalazite u nekim dalekim azijskim predelima.

Osim izgleda, ono što izdvaja ovaj restoran jeste i specifična mešavina istočne i zapadne civilizacije koja se može osetiti u svakom zalogaju njihovih najvećih specijaliteta.

Kroz kreativnu mešavinu azijskih, evropskih i kalifornijskih uticaja izdvajaju se dva favorita gostiju ovog lokala: Mie Goreng i Spicy Tuna Roll.

Bili smo odlučni da zavirimo u njihovu kuhinju i saznamo kako se ovi obroci pripremaju. Srećom, njihovi glavni kuvari su bili raspoloženi da nam otkriju svoje tajne, te se pridružite u našem gastro putovanju kroz ekskluzivni Buddha Bar video.