Auuuu!

ČARAPE SKUPLJE OD PROSEČNE PLATE U SRBIJI? DOBRO IH POGLEDAJTE, KOŠTAJU 80.000 RSD! Svet u ŠOKU, od čega su napravljene?

Autor Maja Gašić

Već za njih kažu da su najskuplje čarape na svetu.

Izvor: farfetch.com/printscreen

Kada dođe hladno vreme, vunena čarapa zdravlje čuva, kažu naše bake. Komad koji je dugo bio proteran iz modnih tokova, doživeo je veliki povratak poslednjih godina.

I to ne samo da se vratio, već se svetski dizajneri utrkuju ko će kreirati što interesantnije čarape i ukombinovati ih sa najmanje očekivanom obućom. A par čarapa o kojima ceo svet priča poslednjih dana, proizvod su čuvenog brenda Miu Miu.

Na prvi pogled, svako bi rekao simpatičan aksesoar, čemu tolika galama? Reč je o ceni! Par čarapa napravljenih od fine vune, sa aplikacijama od štrasa, šljokica i kamenčića, košta između 670 i 680 evra, što je oko 80.000 dinara. Ako vam se zavrtelo u glavi od cifre, setite se da je reč o daleko većem iznosu nego što je to prosečna plata u Srbiji...

Pogledajte kako izgledaju i recite nam da li mislite da vrede toliko...

 "Davno su prošli dani kada je trebalo sakrivati čarape. I ne možemo biti zahvalniji na tome. Možeš li zamisliti da ne možeš da pokažeš ovaj Miu Miu par? Dosadno, zar ne?", piše u opisu kampanje za Miu Miu čarape.

Inače ove dokolenice nisu jedine u kolekciji ovog brenda koje koštaju papreno. Sasvim obični modeli - jednobojni i bez ikakvih aplikacija, koštaju oko 400 evra, odnosno 48.000 dinara. Od amterijala

Koliko god lepo izgledale, čarape su izazvale pravu buru na društvenim mrežama, pa su tako mnogi postavljali pianja da li možda ujedno i masiraju stopala kad toliko koštaju ili, pak, ne morate da nosite obuću kada ih imate na nogama - toliko su tople i neprobojne. Mnogi su znalački ustanovili da bi njihove bake ištrikale daleko lepše.

"Moja baba bi ištrikala lepše, u čemu je ovde štos, zašto toliko koštaju?", pitali su se korisnici mreža.

Većina je, pak, zaključila da je "svet otišao dođavola" i da bi samo "budala dala ovolike pare" za čarape...

MONDO

Tagovi