Šok!

PROBUDILA SE I SHVATILA DA JOJ JE NOS CRN: Doktor odmah otkrio zašto, krivac je nešto što svi imamo u kući! (VIDEO)

Autor Nataša Petrović

Nikad ne biste otkrili u čemu je stvar, ali doktor je sve objasnio!

Izvor: TikTok/Screenshot/lifeofadoctor

Mirišljave sveće danas krase gotovo svaki dom. Ima ih u različitim bojama, oblicima i veličinama, tako da svako može da pronađe nešto za sebe, a zatim uživa u svetlosti koju emituju i divnom mirisu.

Međutim, iako su mirišljave sveće veoma popularne, zapravo ih ne treba koristiti baš često – barem tako tvrdi doktor Džejk Gudman koji radi u Hitnoj pomoći u Majamiju.

Naime, nakon što je jedna devojka na TikToku objavila video u kojem kaže da je zaspala uz zapaljenu mirišljavu sveću, ujutru se probudila i shvatila da joj je unutrašnjost nosa potpuno crna, što je i pokazala na snimku.

Njenu objavu video je i dr Gudman, koji je zatim na TikToku upozorio da zaista nije pametno provoditi mnogo vremena uz zapaljene mirišljave sveće.

"Mirišljave sveće su opasne zbog veštačkih boja, sintetičkih mirisa i parafinskog voska koji često sadrže, pa njihovim izgaranjem u pluća ulaze hemikalije koje uzrokuju štetu", rekao je doktor u videu.

Mnogi su bili iznenađeni ovom informacijom i priznali su da prvi put čuju za to, a bilo je dosta i onih koji su upozorili da su upravo sveće jedan od vodećih uzroka požara u kućama, pa ih i sa te strane treba koristiti oprezno.

(MONDO)

Tagovi