Moćno!

POZIRALA U SEKSI VEŠU I OČITALA LEKCIJU HEJTERIMA: Šta god mislili o bucama, njene reči morate da čujete! (FOTO)

Autor Nataša Petrović

Ova devojka je prava inspiracija!

Izvor: Instagram/Screenshot/jess_megan_

Zbog "ispeglanih" fotografija i savršenih tela koja svakodnevno gledamo na društvenim mrežama, lako je osetiti se nesigurnim u sebe. Zato influenserka Džesika Megan ovu platformu koristi da bi postigla suprotan efekat – ona želi da ohrabri sve žene da vole svoja tela.

Ovu devojku poreklom iz Velike Britanije prati više od pola miliona ljudi, sa kojima deli slike i snimke na kojima prikazuje svoje telo onakvo kakvo jeste, bez ulepšavanja.

U nedavno objavljenom postu, ona je otvoreno govorila o tome kako se u društvu vide debele žene.

"Koliko izvrnuta realnost mora da bude kada deca uče da – bez obzira na sve – gojaznost lišava osobu prava na poštovanje i čovečnost? Nije ni čudo što se deca toliko plaše da jedu", napisala je ona, dodavši da "nijedna devojčica nije odrasla a da nije primila udarce zbog svog izgleda".

"Hrana je postala moralna distopija. Slatkiši su zločin, a tost je prestup. Onoga što nam je potrebno da bismo živeli plašimo se do pokornosti. Ne bi trebalo da moramo da vodimo svađu sa društvom da bismo zaštitili svoja tela, to nije fer".

Džes je ružne komentare koje žene dobijaju na račun svog izgleda uporedila sa mecima: "Svaki dan se suočavamo sa kišom metaka od kojih moramo da se zaštitimo samo da bismo sačuvali svoj zdrav razum. Previše si ovo, a premalo ono. Zato moramo da budemo čuvari sopstvenih tela. Vaše telo je pravo koje ste dobili po rođenju".

Ova devojka svojim pratiocima poručuje i da se ne plaše negativnih komentara, te da "ne dopuste da se njihovi strahovi hrane tuđim mišljenjem".

"Vrednovanje sebe na osnovu tuđih mišljenja će narušiti vaš identite", dodaje.

Ova njena objava inspirisala je mnoge, koji su je pohvalili u komentarima.

"Ovo je tako lepo, hvala ti", "Ti si neverovatna", "Prelap poruka, i ti si prelepa", "Trebalo mi je da ovo čujem"...

(MONDO)