Moćno!

"ZAMALO SAM POVRATIO KAD SI PROMENILA UGAO": Haos na mrežama zbog optičke iluzije, ovo još niste videli! (VIDEO)

Autor Nataša Petrović

Žena pokazala optičku iluziju na mrežama i napravila haos!

Izvor: TikTok/Screenshot/mysweetadeline

Jedna žena postala je hit na TikToku nakon što je pokazala 3D konstrukciju od papira koju je napravila, a koja je potpuno zbunila ljude!

Adelin stalno objavljuje "iznenađujuća, neobična i uvrnuta umetnička dela" na svom TikTok nalogu, ali jedna novija objava je izazvala pravu pometnju.

Ona je na papiru nacrtala umetničku galeriju, a zatim je pokazala da kada pomera kameru dok snima izgleda kao da se i prostorija pomera! Adelin je objasnila da se ovaj fenomen naziva "obrnuta perspektiva".

"Ne znam za vas, ali ja sam opsednuta optičkim iluzijama. Danas sam se igrala nečim što se zove obrnuta perspektiva i napravila sam malu umetničku galeriju", kaže ona u videu koji ima 4,8 miliona pregleda.

Na kraju klipa, ova devojka otkriva da nije u pitanju crtež, već 3D konstrukcija od papira, ali svejedno, ljudi su bili oduševljeni i zbunjeni.

"Kada gledam sa strane, izgleda normalno, kad pogledam u sredinu, to je iluzija", "mozak me boli jer vidim obe perspektive istovremeno", "kada si potpuno promenila ugao zamalo sam povratio", neki su od komentara na ovu iluziju.

"Moj mozak prelazi sa toga da vidim iluziju i da je ne vidim svake dve sekundi, vrti mi se u glavi", "čas je vidim, čas je ne vidim", poručili su joj pratioci.

(MONDO)

Tagovi