Reč stručnjaka

HRANA NA KOJU NIKADA NE BISTE POSUMNJALI JE KRIVA ŠTO SE UJUTRU BUDITE NADUVENI: Dr Ana otkrila 4 najefikasnija rešenja

Autor Maja Gašić

Kako se rešiti podočnjaka i otečenosti lica? Specijalsista za negu kože podelila je savete zlata vredne.

Izvor: Instagram/Scrensshot/carinajadehart

Koliko često se ujutru budite podbuli, sa kesama ispod očiju? Zimi, kada počne sezona grejanja, ovo je vrlo česta pojava, a takođe se javlja i zbog zadržavanja tečnosti u telu i nepravilne ishrane.

I ma koliko da se trudite da sakrijete ove znake otečenosti, nijedna količina šminke neće popraviti umorni izgled vašeg lica. Specijalista za negu kože Ana Vasilijeva kaže da ne verujete raznoraznim trendovima i tretmanima koji se pojavljuju na društvenim mrežama. Ona je za ruske medije podelila nekoliko saveta o tome kako da ublažite i rešite problem podbulosti i tamnih kesica ispod očiju.

Šta treba promeniti?

Višak soli u telu je jedan od razloga za pojavu otoka ujutru. Pokušajte da ne konzumirate dimljenu hranu ili onu sa puno začina uveče. Obavezno smanjite unos ugljenih hidrata, jer su oni glavni uzrok edema. Ne pijte previše vode noću. Preporučuje se da pijete vodu jedan sat pre spavanja. Glavobolja i nedostatak sna takođe će uticati na izgled kože.

Kako brzo vratiti zdrav izgled kože

Hladne obloge ili flasteri su efikasno rešenje za ovaj problem. Hladnoća na licu će koži vratiti tonus, skupiti krvne sudove i učiniti da izgledate svežije. 

Lagana masaža lica je takođe dobra ideja. Tako će se poboljšati protok krvi, ali imajte na umu da to treba raditi svakog jutra kako biste postigli rezultate.

Zamenite čaj i kafu običnom vodom. Zbog dehidracije, telo zadržava vodu i na taj način izaziva oticanje. Zbog toga je neophodno unositi uranoteženu količinu tečnosti u organizam (8 čaša vode je dnevna preporuka).

Naravno, pokušajte da se odreknete pušenja i alkohola. Oni će samo ubrzati proces starenja kože i ne samo to, povećaće rizik od pojave brojnih teških bolesti.

MONDO

Tagovi