Stil

"MOJ SIN (20) SE PONAŠA KAO SVINJA, SVE SAM PROBALA I NIŠTA": Očajna majka zatražila pomoć, svi joj savetuju istu stvar!

Autor Nataša Petrović

Majka se požalila na ponašanje svog sina i zatražila savet!

Izvor: trekandshoot/Shutterstock.com

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dete, ali i roditeljskom strpljenju dođe kraj.

Jedna majka se na "Mamsnetu" požalila na svog sina (20), nazivajući ga "svinjom" i govoreći da jedva čeka da se iseli – vrlo neobična situacija, složićete se...

Možda će vas zanimati

"Oduvek je bio lenj, škola ga nikada nije interesovala (išao je u školu, ali je radio samo ono što je mora), ne zanima ga kako izgleda, sav novac troži na s*anja (srećom ne na alkohol i drogu, ali na kompjuterske igre, grickalice, slatkiše, sokove...) i generalno se ponaša veoma nezrelo", napisala je majka anonimno u objavi nazvanoj "Želim da moj 20-godišnji sin odraste i iseli se iz kuće".

On se trenutno školuje za personalnog trenera, ali majka kaže da nije naročito posvećen studijama, da se "ne hrani zdravo i ne trenira", tako da ona i njen suprug "ne vide kuda sve to vodi".

"Njegova soba je užasna, a pod tim mislim da je odvratna. Kad god otvorim vrata njegove sobe, užasno smrdi, a čak se i moja mlađa deca žale na to. Čisu i ispeglanu odeću ostavlja na podu, na gomilu sa prljavom odećom. Hranu nosi na sprat i ostavlja je nepojedenu danima, tako da se osuši na tanjiru, nikada ne koristi kantu, tako da je smeće svuda po sobi", žali se ona.

Majka dodaje da on deli kupatilo sa svojim mlađim bratom, ali ga nikada ne čisti, a takođe ostavlja "smrdljive peškire" i prazne bočice od šampona i kupke svuda.

Najteža stvar je, kako dodaje, što se sin neprestano svađa sa njom i njenim mužem.

"Oduvek je to radio i uopšte nije važno šta mu mi kažemo ili uradimo, svejedno je. Pokušala sam da mu pomognem da očisti sobu, da mu pokažem kako može da bude lepo i čisto, ali ne vredi. Probala sam da mu ne perem odeću, on je prosto nosi prljavu ili uzme tatine čarape i veš i nosi to. Pokušali smo i da pričamo sa njim veoma smireno, čak sam i plakala pred njim, ništa ne vredi, vikala sam na njega, ništa ne pomaže".

Njegova majka dodala je da je nedavno počeo da izlazi sa jednom devojkom, te su se nadali da će se zbog toga malo promeniti, ali ni to nije donelo željene rezultate.

Kada su sa njim razgovarali o njegovoj devojci, dobili su odgovor da "i njena soba izgleda isto tako".

Majka kaže da u kući vlada mir i divna atmosfera kada je on kod devojke, te da se "užasava njegovog povratka kući".

"S obzirom na to da nikada nema novca jer sve što zaradi potroši, mora da traži od mene, a ako mu ne dam, kaže da onda neće ići ni na posao ni na koledž. Takođe, preti da neće čuvati mlađu braću ako mu ne dam novac".

Ova očajna žena objavu je završila pitanjem: "Da li sam nerazumna što se osećam ovako, ima li neko ideju kako da mu pokažem kako se ponaša? Moje drugo dvoje dece nisu ovakvi, naprotiv".

Ljudi su ubrzo u komentarima poručili ženi da izbaci svog sina iz stana, ali je ona odgovorila da mu je time već nekoliko puta pretila, te da uopšte ne deluje da ga to potresa.

"Prestani da mu daješ novac", "Ako radi i studira, trebalo bi da može sebi da plati kiriju", Daj mu do znanja da ako se ne promeni, izbacićeš ga iz kuće i daj mu tačan datum do kada mora da se sredi", neki su od komentara.

"Ima 20 godina, mora da preuzme odgovornost za sebe", "Vreme je za ultimatum, daj mu dva meseca da se sabere i sredi sobu", "Ima prihode, ako želi da živi kao svinja, neka ide negde drugde"....

Žena je ubrzo zahvalila svima na komentarima i predlozima i poručila da "mislim da ću mu zaista uskoro dati ultimatum, da se sredi ili da ide".

(MONDO)