Feng šui

NIJE SVEJEDNO DA LI SU NAKITI NA JELCI CRVENI, PLAVI, ŽUTI... Svaka boja privlači nešto drugo, a evo i gde da je stavite

Autor Nataša Petrović

Evo kako prema feng šuiju treba da ukrasite jelku i gde da je stavite!

Izvor: Africa Studio/Shutterstock.com

Bez obzira na to da li odaberete pravu ili veštačku novogodišnju jelku, nije zgoreg da je postavite u kući prema feng šui uputstvima. Za one koji eventualno ne znaju, feng šui je drevna praksa uređenja stvari oko nas tako da privučemo dobru energiju.

Nova godina i praznici su stoga idealna prilika da u svoj život privučete dobre stvari. Novogodišnja jelka je u feng šuiju važan simbol drveta, dok se njen trouglasti oblik smatra elementom vatre. U skladu sa tim, idealna lokacija za novogodišnju jelku je u području bogatstva, slave ili porodice u vašem domu.

Ako želite da privučete bogatstvo, onda jelku smestite u gornji levi ugao kuće ili gornji levi ugao bilo koje prostorije. Područje slave je odmah naspram ulaznih vrata, dok je područje porodice na levoj strani vaše kuće.

Mnogi, međutim, ne mogu da stave novogodišnju jelku na neko od ovih idealnih mesta zbog prostora u domu, ali ne brinite, i u tom slučaju postoji rešenje da izbalansirate energiju.

Ako vam je jelka postavljena u prednjem centralnom delu kuće ili prostorije, to znači da je u polju karijere. U tom slučaju, ukrasite je plavim lampicama i ukrasima, kako biste doneli energiju vode i izbalansirali energiju.

Desna strana kuće ili prostorije predstavlja polje dece, a ako vam je jelka na tom mestu, preporuka je da koristite metalne ukrase, bele lampice, kao i ukrase zlatne i srebrne boje.

Ukoliko je jelka u gornjem desnom uglu kuće ili prostorije, nalazi se u polju ljubavi i u tom slučaju je preporuka da je ukrasite keramičkim ukrasima, žutim i crvenim lampicama i nakitima u tim bojama. Izbegavajte bele lampice kada je jelka na ovom mestu.

Mnogi ljudi imaju naviku da na novogodišnju jelku stavljaju sve ukrase koje imaju, možda zbog uspomena koje im vraćaju, a ne zato što im se stvarno dopadaju. Međutim, dobra feng šui praksa podrazumeva da na jelku stavite samo ukrase koji vam se stvarno dopadaju.

(MONDO)