Stil

ANA IMA NAJDUŽE NOGE ZBOG KOJIH SE VEZUJE U ČVOR: Ko god da je vidi, ŠOKIRA SE - "To izgleda baš BOLNO!"

Autor Tamara Veličković

Kada vidite šta Ana Davidova izvodi sa svojim nogama, shvatićete da gipkost zahteva naporne i redovne treninge!

Izvor: Instagram/printscreen/anna_davydovaa

Duge noge su jedan od glavnih atributa nežnijeg pola i gotovo svaka žena mašta o njima. Nije ni čudo što žene širom sveta zavide Ani Davidovi, prvakinji Sibira u ritmičkoj gimnastici i osnivačici studija za istezanje u Irkutsku. Kada pogledate njen Instagram profil, videćete objave u kojima "sa pola snage" doslovno vezuje svoje telo u čvor, zbog čega fascinira hiljade svojih pratilaca.

Iako se većini ovakva savitljivost i gipkost čine maltene nemogućim za postići, Ana tvrdi da u istezanju nema ograničenja. Kako kaže, svako može da izvede vežbe koje su vrlo jednostavne i da vremenom postigne veštine poput njenih.

Ana u svom studiju ima četiri vrste treninge, a otvorila je i prostor za masažu i opuštanje. Prema njenim rečima, istezanje ne opterećuje zglobove, poboljšava cirkulaciju u krvi, a ima i pozitivan uticaj na psihu. Iako mnogi misle da ova vrsta vežbanja donosi sa sobom mnogobrojne povrede, naprotiv. Njena moć je u sprečavanju istih.

Uz praktikovanje vežbi kojima Ana podučava žene, možete da poboljšate psihičko stanje, oslobađajući se svih vrsta blokada koje imate.

"Preko tela komuniciramo sa svojom dušom. Vežbanjem mišića i ligamenata oslobađamo se emocionalnog stresa. Ponekad, kad me nešto nervira, isključim telefon, uključim tihu muziku, protegnem se, opustim, dok ne postane lakše. Nakon toga već mogu da donesem nekakvu adekvatnu odluku", tvrdi prvakinja Sibira u ritmičkoj gimnastici.

Sve što vam je potrebno za istezanje jesu prostirka i jastuci, a Ana ističe da polaznici moraju da budu aktivni i energični. Osim toga, za trenera ove vrste sporta izuzetno je važno da zna korektno da komunicira i da poznaje tehniku izvođenja vežbi.

"Sve bih dala da mogu ovo da uradim", "Kao da si stvorena od gume", "Tvoje objave mi ulepšaju dan, shvatim da je sve moguće", "Meni je i dalje neverovatno da poverujem da ovako lako radiš sve ovo", "Uh, ovo izgleda baš bolno", samo su neki od komentara koji se mogu naći na Aninim objava.

(MONDO)

Tagovi