Stil

SPREČITE OPADANJE KOSE TRIKOM IZ KUHINJE! Prirodna ulja zbog kojih će RASTI KAO IZ VODE - potrebna su samo 2 sastojka!

Autor Tamara Veličković

Opadanje kose je sve češći problem koji se javlja, a u nastavku saznajte prirodan način kojim ćete sprečiti ovu pojavu i ujedno pospešiti njen rast!

Izvor: Shutterstock/Aquarius Studio

Opadanje kose podjednako pogađa i muškarce i žene. Nekontrolisano opadanje može biti izuzetno stresno, a ovo se naročito događa ako ste preležali korona virus. Na ovaj problem nedavno se požalila i Kristina Bekvalac koja je na Instagramu od svojih pratilaca zatražila pomoć za povratak kose, a možda i vi tražite najbolji način za rešenje ovog problema.

Postoji mnogo metoda i kućnih lekova koji su nam lako dostupni. Kada je u pitanju rutina nege kose, neophodna su mnogobrojna ulja koja stimulišu rast kose. Kada ulje za kosu utapkate na kožu glave, cirkulacija se poboljšava, što podstiče rast.

Evo nekoliko prirodnih ulja koja možete pripremiti kod kuće za podsticanje rasta kose! Ova ulja imaju najprirodnije sastojke:

Ulje luka

Luk je poznat kao namirnica koja se upotrebljava protiv opadanja kose. Sok od luka se u velikoj meri koristi u borbi protiv ovog problema. Da biste pripremili ulje od luka, prvo morate zagrejati kokosovo ulje. Dodajte malo seckanog luka u vrelo kokosovo ulje. Zagrejte smesu na sličan način kao i prethodnu, procedite je i čuvajte ulje u čistoj posudi.

Hibiskusovo ulje

Hibiskus je cvet koji je odličan za borbu protiv opadanja kose. Poboljšava zdravlje kože glave i stimuliše rast kose. Da biste pripremili ulje hibiskusa za kosu, potrebno je da uzmete nekoliko cvetova hibiskusa i zgnječite ih dok ne dobijete glatku smesu. Zagrejte malo kokosovog ulja i dodajte smesu. Držite ga na vatri neko vreme, a potom ostavite da se ulje ohladi. Važno je da znate da ovo ulje treba da nanesete nekoliko sati pre pranja kose. Utapkajte ga ravnomerno na kožu glave.

S obzirom na to da su ova ulja pripremljena od prirodnih sastojaka za podsticanje rasta kose, neće imati neželjene efekte nakon upotrebe.

(MONDO)

Tagovi