Stil

AKO DRŽITE OVE DVE STVARI U KUPATILU, ODMAH PRESTANITE! Opasna greška zbog koje rizikujete OZBILJNE infekcije!

Autor Tamara Veličković

Iako je mesto čuvanja ovih predmeta uobičajeno većini, u nastavku otkrijte zašto je to velika greška!

Izvor: Shutterstock/Tinatin

Svaki predmet u kući ima svoje mesto i jasno je da nam je svima zgodno da korpa za veš, peškiri, brijači i ostali higijenski predmeti stoje u kupatilu. Ipak, da li ste ikada mogli da pomislite da mesto njihovog boravka zapravo samo čini štetu ovim predmetima?

U nastavku saznajte zašto peškiri i brijači nikada ne bi trebalo da stoje u vašem kupatilu.

Peškiri

Ako odlučite da peškire i ogrtače čuvate na policama u svom kupatilu, trebalo bi da zaboravite na lep dodir čistog, mekanog peškira. To je zato što će oni uvek biti vlažni i na taj način postaju veoma pogodno okruženje za skrivanje bakterija. Dakle, bolje je da nađete drugo mesto u svojoj kući za čuvanje čistih stvari za kupanje.

Bez obzira koliko je vaše kupatilo toplo i suvo, peškiri su uvek vlažni. Osim toga, pokušajte da izbegnete sušenje mokrih peškira u kupatilu. Bolje je da ih postavite u dobro provetrenu prostoriju ili u mašinu za sušenje veša. Ako savijete ili umotate peškir nakon što ga upotrebite, neće se osušiti i počeće da smrdi.

Brijači

Brijači takođe rđaju zbog povećane vlažnosti, a to može izazvati ozbijne infekcije. Rezervna sečiva se mogu pokvariti pre nego što počnete da ih koristite. Zato brijače možete čuvati samo u zatvorenim pakovanjima kada je u pitanju kupatilo. Štaviše, da biste produžili životni vek vaših brijača, trebalo bi da osušite brijač nakon upotrebe, kako biste izbegli pojavu rđe.

(MONDO)

Tagovi