Stil

BILA SAM ZAGRIŽENA FEMINISTKINJA, A SAD SAM DOMAĆICA: Ništa mi nije draže nego da služim mužu, mnogo sam srećnija!

Autor Nataša Petrović

Žena koja za sebe kaže da je svojevremeno bila zagrižena feministkinja, otkriva da je sada domaćica čiji je jedini posao da brine o svom mužu.

Izvor: Instagram/Screenshot/iamrebeccabarrett

Rebeka Baret radila je kao inženjer u Njujorku, i od svog posla je zarađivala i više nego pristojno. Situacija se promenila, sada je domaćica i kaže da ni u čemu ne uživa više nego u tome da spremi večeru koja će njenog muža sačekati na stolu.

Buduća mama kaže da odrasla u tradicionalnoj porodici, ali je postala "zagrižena feministkinja" nakon što ju je partner prevario.

"Kao veoma mlada sam doživela neverstvo i to je uticalo na mene da postanem još zagriženija feministkinja. U srednjoj školi i na koledžu sam želela da budem nezavisna žena. Nisam želela da se oslanjam na zaradu muškarca, želela sam da zarađujem sama, pa am odlučila da postanem inženjerka".

Ona je prvo radila u jednoj firmi, a zatim je osnovala svoju.

"Njujork je bio mesto gde me je feminizam uzeo ’pod svoje’ i gde sam usvojila tu ideologiju. Ali, što sam se više držala toga, bila sam sve manje srećna, bila sam sve ogorčenija, borbenija, takmičarski nastrojena. Bilo je veoma iscrpljujuće, stalno sam se borila protiv svoje ženstvene energije. Osećala sam se loše i stalno sam preispitivala sebe zašto ne mogu da budem agresivnija, kompetitivnija – to je bila moja tačka pucanja", otkriva Rebeka.

Ona kaže da je bila ponosna na svoj uspeh, a da se muškaraca klonila i da uopšte nije volela da bude u njihovom društvu. Ali, kada je upoznala sadašnjeg muža, počela je da menja svoj stav.

"Što sam više radila na sebi, to sam sve više shvatala da uzrokujem mnoge probleme u vezi. Ljutila sam se na njega zbog stvari za koje nije ni bio svestan da ih radi", priseća se.

Izvor: Instagram/Screenshot/iamrebeccabarrett

Njih dvoje su odlučili da odu na predbračno savetovanje, gde je Rebeki predstavljen tradicionalniji pristup braku.

"To nas je naučilo o ulogama muža i žene. Shvatila sam da sam i dalje imala mnogo feminističkih stavova i da ako želim da budem supruga, onda moram da preuzmem tu ulogu. Žena je pokorna u odnosu na muža i moj muž je ’glavni’ u našoj vezi", otkrila je ona.

Rebeka objašnjava da "žene pogrešno misle" da biti pokoran znači da muž "može da vas gazi kako hoće", ali ona ističe da to zapravo znači da žena "ima poverenja u muža da će donositi dobre odluke".

"Ja sam njegov kopilot, ali na kraju dana, on donosi konačnu odluku", dodaje.

Pored toga što brine o mužu, Rebeka kaže da vodi računa i o sebi.

"Želim da izgledam dobro za svog muža jer želim da me želi – ne želim da traži nešto ’sa strane’. Osvežavajuće je kada pored sebe imate muževnog čoveka pored kojeg možete da uživate u svojoj ženstvenosti, tako da se dopunjujete umesto da se takmičite", zaključila je.

(MONDO)