Bravo!

BOJANA STAMENOV JE IMALA 185 I ZA GODINU DANA SKINULA 70 KILOGRAMA: Promena je vidna, a evo šta joj je najviše pomoglo!

Autor Nataša Petrović

Pevačica Bojana Stamenov otkrila kako je uspela da za godinu dana smrša čak 70 kilograma!

Izvor: Screenshot/RTS

Pevačicu Bojanu Stamenov mnogi nazivaju srpskom Adel, kako zbog glasovnih mogućnosti, tako i zbog viška kilograma koji je imala. Da je u poslednje vreme znatno smršala, svi su primetili, a Bojana je u emsiji "RTS ordinacija" otkrila detalje.

"Osećam se daleko lakše, bolje, psihički bolje, fizički – o tome da i ne pričam, osećam se kao leptir. Moj proces mršavljenja još uvek traje. Ja sam imala zdravstvenih problema i krenulo je nekako sve nizbrdo. Imam 35 godina i ranije nisam redovno jela, bilo je nastupa, koncerata i onda često si veći deo dana u kolima, na nogama, na probi. I onda kada zasedneš, onda zasedneš... Tu je generalno bio jedan od problema i količinski isto, sigurno, nisam od vazduha bila onolika, ali pre svega neredovni obroci i vrsta hrane. Kako ja sad, treba se baviti nekim režimom, ko će da nosi činijice, hranu, ovo-ono? Međutim, ispostavilo se da kad se hoće sve se može".

Kako je sama otkrila, Bojana je imala zdravstvene probleme, a primetila je i promene u svom ponašanju pre mršavljenja.

"Moje zdravstveno stanje je bilo baš katastrofa, u junu 2020. moj šećer je bio 27,7, onda sam ja primetila da ne vidim dobro. Do tada nikada nisam imala probleme, bila sam jedna zdrava debelica i uvek je bilo na granici insulinske rezistencije, naravno, od tolike gojaznosti".

Ona kaže da je želela da ide na operaciju želuca jer to videla kao jedino rešenje.

"Primetila sam da mi je zdravstveno stanje ugroženo svojim ponašanjem, postala sam agresivna, osiona, na sve reagujem, što bi rekla moja baka ’šta praštiš, dijete, na sve nas, šta ti je?’. Ali, najgora manifestacija je bio vid, otišla sam i rekla doktorki izvinite što ne gledam u vas, jako sam nervozna, ali ja ne vidim dobro. Ona je mene pustila da joj sve ispričam, ’više mi se smučilo, doktorka, da ja kada uđem u prostoriju prvo moram da se našalim na svoj račun da bih taj možda mehurić neke tenzije ili nečega razbila’, baš sam se otvorila i ja bih, na kraju krajeva, na operaciju želuca, ali ne znam da li se to kod nas radi. Doktorka kaže ’ja sam vas sve saslušala i dok ste vi pričali, ja sam vas ubacila u program za smanjenje želuca’. U oktobru sam prošla konzilijum za tu operaciju, uspela sam da spustim šećer, treba da se skine još 10 posto od te kilaže koju ja imam u tom trenutku, do operacije, bilo bi dobro da se ne ugojim, sve sam ja to shvatila ozbiljno. Za tu operaciju, ono što je najbitnije je psihološka priprema i psihoterapeut s kojim se radi. To je ono što vi kao pacijent morate da se psihički pripremite na to što će se desiti posle operacije. Ja sam bila spremna na to. Međutim, kilogrami su u jednom trenutku počeli da stagniraju, pa i da idu na gore. To je bio period očaja jer ja više ne pripadam svom telu, mnogo toga hoću, ali jednostavno ne mogu ni da hodam koliko bih htela".

U međuvremenu, Bojani je drugarica poslala broj telefona čoveku kojem treba da se javi da bi smršala i tada je počeo njen preobražaj.

"Na nagovor jedne drugarice koja mi je poslala broj telefona, 'javi se čoveku', ja sam bila skeptična jako jer sam bila baš gojazna, da li će neko umeti da radi sa tolikom personom. Jako mi je bilo neprijatno kad treba da si u trenerci, bez šminke, raščupan, taj početak mi je bio jako traumatičan. To je nešto što sada iz ovog ugla ne treba da bude tako, meni je bilo jer nisam znala. Mi smo krenuli, sa 185 kilograma, a ja sam skinula pre toga već dosta kao pripremu za operaciju".

Novu liniju je pokazala i na Pesmi za Evroviziju '22:

Kako je pevačica ispričala, ona je svom treneru svakog dana morala da podnosi izveštaj koliko je spavala, kada je legla, šta je i koliko jela, da li je imala neki stres.

"Ispričala sam kako se hranim, nutricionistkički taj sistem, doručak, da li je to parče izvesnog hleba sa mladim sirom, salatom ili kuvano jaje, neću da vas gnjavim. Ok, tras, izvoli – tu piše sve slično, ali odjednom ja mogu da pojedem i grčki jogurt, voće, pa mi je dozvoljeno da jedem i sočivo, pasulj, grašak, šargarepa, celer. To nije bilo puno različito od samog nutricionističkog režima, ali sada sam smela tri obroka, smela sam voće i svaki moj obrok je bio prilično zasitan, nikad nisam bila gladna", priznaje ova uporna devojka, koja je za godinu dana smršala 70 kilograma i odustala od operacije želuca.

Ona je otkrila i kako je izgledala njena ishrana u tom periodu.

"Za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, u početku, dok sam bila na nekoj svedenijoj ishrani i voćku. Za ručak 250 gr pečenog pilećeg mesa, neka količina salate i neka voćka. Ja sam se toliko odvikla od hleba. Za doručak ili večeru mogu da pojedem ili ovsene pahuljice sa bobičastim voćem i cimetom ili integralni rižoto sa pečurkama, riba, sataraš...".

Cilj simpatične pevačice je da vidi dvociren broj na vagi, ali i da se "uvek oseća ovako dobro", a njen trener Nemanja Todorović ističe da je u čitavom procesu ključna bila njena volja.

"Ja bih rekao da je ključ njena odluka i spremnost da reši problem koji ima", kazao je on, dodajući da je Bojana imala tri treninga snage nedeljno i još dva ili tri puta kardio trening.

Podsetite se kako je izgledala pre nego što je smršala:

(MONDO)