Bez toga ništa

POZNATI NA OSKARU NE MOGU DA SE ZASITE JELA KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Glavni kuvar događaja otkrio - to im je bolje od torte!

Autor Tamara Veličković

Dok svi pričaju o šamaranju koje je obeležilo Oskara, glavni kuvar događaja otkriva šta se dešava iza kulisa i šta poznati najviše vole da jedu na prestižnom događaju.

Izvor: Youtube/wolfgangpuck/screenshot

Volfgeng Pak, poznati kuvar iz Los Anđelesa, koji je pripremao jela za dodelu prestižne nagrade Američke filmske akademije skoro 30 godina, zna da postoji jedna namirnica koju nikada ne može da ne posluži.

Dok svi bruje o šamaranju koje je obeležilo Oskara, slavni kuvar otkriva šta poznati najviše vole da jedu na ovom događaju i bez čega ne mogu. To je pita sa piletinom.

Volfgeng, koji ove godine slavi 28. godinu pripremanja ekskluzivnog događaja, kaže da će se uvek držati onoga što najbolje funkcioniše i "prolazi" kod slavnih imena.

"Mak i sir, pita sa piletinom i rižoto. Sve dobro ide, ali svi kažu da im pita sa piletinom ima mnogo bolji ukus i od najboljeg deserta", rekao je kuvar.

Barbara Strejsend i princ Albert od Monaka su dva najveća imena koja posebno obožavaju kolače. Albertu se to toliko dopada da je jednom pokušao da nagovori Volfgenga da otvori filijalu svog popularnog restorana u Los Anđelesu, kako bi kraljevska porodica mogla redovno da uživa u njegovim obrocima.

Volfgeng, koji sada ima 72 godine, ranije je pomagao u organizaciji zabave nakon dodele Oskara i rekao je da je jedina stvar koja ga je održala svih ovih godina, to što radi ono što želi da radi, a ne ono što Akademija traži. 

"Kada su me prvi put pozvali da radim, odmah sam rekao: 'Radim ono što želim, a ne ono što vi želite da radite'. Ti praviš sjajne filmove, ja pravim odličnu hranu, pa pusti mene da pravim hranu, a sebe da radiš filmove i bićemo prijatelji. I bili su srećni, jer im nisam dao izbor", nasmejano će kuvar.

On priznaje da još uvek ne zna gde nalazi svoju inspiraciju, ali to upoređuje sa sopstvenim radom svojih gostiju:

"To je kao da pitate kako ljudi smišljaju nove filmove ili muziku. Nađete nove reči i stvari sa kojima ćete se igrati. Ideja navire, ali mi je činimo svojom", rekao je Volfgeng.

Pogledajte kako izgleda pripremanje za Oskara:

(MONDO)

Tagovi