DŽABA VAM ZDRAVA ISHRANA, OPET GREŠITE! Nutricionisti otkrili - nikad nećete skinuti SALO SA STOMAKA ako ovako jedete!

Mnogi nisu ni svesni svakodnevnih navika u ishrani koje značajno remete napredak u gubitku kilograma!

Kaewmanee jiangsihui/Shutterstock.com

Ako uporno planirate dijetu a nikako vam ne polazi za rukom da je i ostvarite, onda je proleće definitivno period koji će vas pokrenuti. Tada razmišljamo kako brže bolje da skinemo par kilograma, posebno u predelu stomaka i čini nam se da je to najteže postići.

Ipak, postoje određene navike u ishrani koje vam remete napredak, a kojih verovatno niste ni svesni. Salo na stomaku nije deo samo estetike, već vas može spastiti i od zdravstvenih komplikacija. Vrsta masnoće koja se razvija na vašem stomaku može dovesti do dijabetesa ili srčanih bolesti, a ukoliko želite da ga se oslobdite, potrudite se da ne pravite greške koje slede u nastavku.

Ove navike su najčešće, a značajno remete vaš napredak:

Jedete preveliku porciju prerađene hrane

"Prerađena hrana sa visokim nivoom šećera, soli i masti može doprineti prekomernoj masnoći u stomaku. Prema nedavnim istraživanjima, brza hrana i namirnice kao što su čokolada i gazirana pića danas se konzumiraju u većim količinama nego u prošlosti, što takođe može doprineti povećanju trbušne masnoće", rekla je dr Liza Jang.

Uvek stavljate začine u salatu

Kada želite da izgubite par kilograma, obično posežete za salatama. To jeste dobar izbor, posebno u toplim danima. Ipak, dijatetičari kažu da određeni prelivi sadrže masti, šećer i kalorije, a da toga mnogi ljudi nisu svesni.

"Mnogi od nas se okreću salatama za zdraviji obrok, posebno kada žele da se reše masnoće u stomaku. Međutim, korišćenje preliva za salatu sa visokim nivoom masti može povećati masnoću na stomaku", kaže nutricionista Trista Best.

Jedete puter od kikirikija

Sigurno ste imali priliku da na društvenim mrežama vidite bezbroj personalnih trenera čija ishrana podrazumeva puter od kikirikija. Tačno je da ima brojne zdravstvene prednosti, ali nikako nije dobro ukoliko ga jedete u preteranoj količini.

"Puter od kikirikija je bogat hranljivim stvarima, ali nisu sve vrste napravljene sa istim nutritivnim vrednostima. Neki proizvođači koriste dodate sastojke poput šećera, meda ili čak čokolade kako bi poboljšali ukus i teksturu. Čak i prirodni puter od kikirikija treba konzumirati umereno", kaže nutricionista.

Pijete jogurt na koji ste navikli

Jogurt takođe ima brojne prednosti, ali ne svaki. Često se dešava da ljudi kupuju nekvalitetan jogurt, ne obraćajući pažnju na njegov sastav.

"Jogurti napravljeni sa visokim sadržajem masti ili dodatim šećerom i drugim zaslađivačima mogu pojačati koncentraciju masnih naslaga na vašem stomaku", kaže nutricionista.

(MONDO)