Stil

PROGLAŠENE NAJMODERNIJE NAOČARE ZA LETO 2022: Bile su hit pre 20 godina, Kim Kardašijan već kupila nekoliko modela!

Autor Maja Gašić

Poznate dame su već pohrlil da ih lupe! Saznajte koje su najmodernije naočare za 2022

Izvor: Profimedia

Nakon trenda koji je apsolutno vladao na početku 21. veka - farmerica sa spuštenim strukom, još jedan model se vrato na velika vrata u modne tokove.

Ogromne naočare u "matriks" stilu, kakve su se nosile početkom ovog veka, a sada su doživele su veliki povratak na modnu scenu.  

Dvehiljadite donele su dosta trendova koje bi većina rado zaboravila, a mišljenja o ovom "futurističkom" aksesoaru i dan danas su podeljena. Početkom veka zvezde poput Paris Hilton i Britni Spirs bile su među prvima koje su ponele ovaj trend, a sada ćemo ga ponovo viđati na ulicama ali u nešto saveremnijjem i izmenjenom obliku.

I dalje je trendi da se staklo presijava, naočare su najčešće bez okvira a veličina je takva da je poželjno da prekriva pola lica. Pored ovih, izdvojili su se i modeli iskošenih i srebrnih okvira u "matriks" stilu. Velike modne kuće kao što su Balenciaga, Blumarine, Saint Laurent, Prada i druge, uvrstile su ovaj model u svoje najnovije kolekcije.

Rijaliti zvezda i svojevrsni modni guru, posebno za mlađu ganeraciju -  Kim Kardašijan oberučke je prihvatila ovaj trend. Njena sestra Kendal Džener je takođe na listi onih koje ih favorizuju, kao i jedna od najplaćenijih manekenki današnjice Bela Hadid. 

Stilisti savetuju da naočare nosite u kombinaciji sa ležernijom garderobom, poput majice i farmerica, baš kao što su se nosile i dvehiljaditih godina.

MONDO