Šta vidite na slici?

OPTIČKA ILUZIJA ZA "NAPREDNIJE" NAPRAVILA OPŠTU POMETNJU NA FEJSBUKU: "Buljim u ovo i osećam se kao kompletan idiot"

Autor Tamara Veličković

Optička iluzija sa lampama zbunila je korisnike Fejsbuka, koji i pored rešenja, ne mogu da provale o čemu se radi.

Izvor: Reddit/Screenshot/User

Optičke iluzije čest su razlog polemisanja na društvenim medijima. Korisnici nebrojano puta priznaju da se "češu po glavi" zbog gledanja u njih i mozganja o pronalasku rešenja.

Jedna od takvih je optička iluzija za "naprednije", koja sadrži sijalice, a korisnici tvrde da "satima bulje u nju". Nakon što je objavljena na Fejsbuku, fotografija sa sijalicama se pojavila i na Reditu, a ubrzo je postala viralna.

"Koliko su velike ove sijalice?", glasio je opis fotografije na kojoj izgleda da su prikazane džinovske lampe koje "sede" u nečijem dvorištu kao preveliki ukrasi za travnjak.

Nepotrebno je reći koliko je ova objava zbunila korisnike.

"To je jedna od najubedljivijih iluzija koje sam video u poslednje vreme", napisao je jedan korsnik.

"Dugo mi je trebalo da shvatim", glasio je još jedan komentar.

"Ja sam na poslu i buljim u ovo satima. Osećam se kao kompletni idiot", napisao je drugi korisnik, dok je jedan prokomentarisao: "Samo mislim da jesu ogromne lampe".

I dok su mnogi pisali da ne shvataju ni rešenje, u slučaju da ste i dalje zbunjeni, odgovor je da sijalice zapravo vise sa žice koje su u prvom planu. Snimljena su pod takvim uglom da izgledaju kao da su položene na travnjak.

"Činjenica je da se čini da je sve u fokusu odjednom. Ne mogu da kažem da li je to namerno ili slučajno, ali je sjajno odrađeno", napisao je jedan korisnik.

(MONDO)

Tagovi